Φεβρουαρίου 19, 2010

Ένας χρόνος μετά το ξεκίνημα.

Ένα χρόνο μετά, με το μετρητή να γράφει εκατόν χιλιάδες επισκέπτες, πιστεύω ότι τα "Κυπριακά μπλογκς" πέτυχαν το στόχο τους. Από το Ξεκινούμε και το Κάλεσμα τον Φλεβάρη του 2009, κύλησε πολύ νερό στ’ αυλάκι. Ο συναθροιστής μας δεν έπαψε ποτέ να εμπλουτίζεται με καινούρια μπλογκς, φτάνοντας σήμερα να περιλαμβάνει πάνω από 550.

Χαίρομαι που αυτός ο ιστοχώρος έγινε καθημερινός σταθμός πριν και κατά την περιήγηση εκατοντάδων συμπατριωτών μας στη μπλογκόσφαιρα της μικρής μας χώρας. Από νωρίς φάνηκε ότι ήρθε να καλύψει ένα κενό. Έγραφε η αγαπητή Λεμέσια πέρσι, 12 μέρες μετά το ξεκίνημα, "Κατά τ' άλλα, αυξάνονται οι επισκέψεις από εδώ και μειώνονται οι άμεσες από αλλού. Αυτό σημαίνει ότι τείνει να μετατραπεί σε "κύρια οδό" όπως λες, άρα ήταν κάτι που έλειπε τόσο καιρό."  Και όντως έγινε η κεντρική λεωφόρος στη γειτονιά των Κυπρίων μπλόγκερς. Και από τότε άρχισε μια νέα εποχή στη κυπριακή μπλογκόσφαιρα.

Για να ανταποκρίνεται ο συναθροιστής στην συνεχή αύξηση του αριθμού των μπλογκς χρειάζεται μεγάλη και επίπονη προσπάθεια. Είναι ατέλειωτες οι ώρες που χρειάστηκαν για να είμαστε σήμερα σε θέση να έχουμε (σχεδόν) όλα τα μπλογκς μαζεμένα. Αυτό θα σας το πουν καλύτερα αυτοί που αντέγραψαν το περιεχόμενο του συναθροιστή κάποια στιγμή και δημιούργησαν νέους συναθροιστές. Από τότε κατάφεραν να προσθέσουν καμιά εικοσαριά μπλογκς ενώ στα "Κυπριακά μπλογκς" προστέθηκαν περισσότερα από εκατόν.

Ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση σας. Χωρίς αυτή, η προσπάθεια πιθανότατα να έμενε στη μέση. Με σιγουριά μπορώ να ισχυριστώ σήμερα, ότι χωρίς τα «Κυπριακά μπλογκς» η κυπριακή μπλογκόσφαιρα θα ήταν φτωχότερη.

Εύχομαι σε όλους ευχάριστη και παραγωγική ενασχόληση με το μπλόγκιγκ. Προσωπικά θα είμαι εδώ για να διευκολύνω και να προωθώ κάθε καινούρια προσπάθεια ενίσχυσης αυτής της νέας και πολλά υποσχόμενης μορφής επικοινωνίας και πληροφόρησης.

Όπως έλεγα και πριν ένα χρόνο: "Η πατρίδα μας έχει ανάγκη νέους ανθρώπους με κριτική σκέψη και δυνατότητα παραγωγής ιδεών αλλά και νέας γνώσης. Από δω μπορούν να ξεπηδήσουν πολλοί τέτοιοι." Καλή συνέχεια σε όλους!

Το καρτούν το ξεσήκωσα από δω, όπου θα βρείτε και άλλα παρόμοια

7 σχόλια:

ΠΛΑΝΗΤΑΣ είπε...

Να τα χιλιάσουμε λοιπόν!

Disdaimona είπε...

Καλά πρώτα γενέθλια και μπράβο για την καλή δουλειά!

stalamatia είπε...

Μα έσιει ένα χρόνο; Να τα χιλιάσουμε χάρις σε σένα Πένητα.

Lexi_penitas είπε...

Νάστε καλά παιδιά. Σίγουρα θα χιλιάσουμε τα μπλόγκς πολύ πριν συμπληρωθεί ο επόμενος χρόνος.

the Idiot Mouflon είπε...

Ου χαττάν που επάθαμεν!

:-)

Antonio είπε...

Συγχαρητήρια για τη δουλειά που έχετε κάνει!

Al είπε...

Μόλις ανακάλυψα το site αυτό. Μπράβο - πολύ καλή δουλειά. Αλλά, αν σας ήταν εύκολο να μου διορθώσετε το link για το blog μου... Παραπέμπει στο allmovie.com αντί στο http://al-thoughts.blogspot.com/

Ευχαριστώ

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Powered by Blogger Tutorials

Κάνε γνωστή την παρουσία σου

Παροπλισμένα μπλογκς (105)