Μαρτίου 10, 2010

Συλλογή υπογραφών για την αποδέσμευση κονδυλίων για τον πολιτισμό

Πατήστε το εικονίδιο για να σας μεταφέρει στο σχετικό petition

Οι άρχοντες μας για ακόμα μια φορά συμπεριφέρονται στον πολιτισμό σαν να είναι ο φτωχός συγγενής. Οι φορείς του πολιτισμού χρειάζονται και τη δική μας στήριξη. Συνυπογράψτε το κείμενο με το αίτημα τους για αποδέσμευση των κονδυλίων για τον πολιτισμό που καθυστερεί απαράδεκτα στις σχετικές επιτροπές της βουλής.

Προς
Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων
και Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών και Παιδείας

Λεμεσός, 1Φεβρουαρίου, 2010

Αξιότιμοι κύριοι,

Εμείς οι οργανωμένοι φορείς Πολιτισμού, που χορηγούμαστε, κυρίως, από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τη διοργάνωση των πλείστων εκδηλώσεών μας, αντιμετωπίζουμε σοβαρότατες δυσκολίες για δεύτερη συνεχή χρονιά. Επιτρέψετέ μας, λοιπόν, να σας γνωστοποιήσουμε τους λόγους.

Η καθυστέρηση που προκαλείται στην έγκριση των κονδυλίων για τον πολιτισμό, από την Ολομέλεια της Βουλής, επηρεάζει, δυσμενώς, τη δυνατότητα λειτουργίας μας αφού μένουμε εκτεθειμένοι (για εργασίες και υπηρεσίες τις οποίες έχουμε εξασφαλίσει από τον ιδιωτικό τομέα) τόσο για δραστηριότητες του 2009, όσο και για άλλες που έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Αυτή η καθυστέρηση στη ροή παραχώρησης των εγκεκριμένων χορηγιών παρατηρήθηκε για πρώτη φορά την προηγούμενη χρονιά, κατά την οποία μας βρήκε απροετοίμαστους με αποτέλεσμα να αντεπεξέλθουμε των ειλημμένων υποχρεώσεών μας, όχι χωρίς συνέπειες. Δυστυχώς, πληροφορηθήκαμε πως η ίδια καθυστέρηση θα προκύψει και φέτος, λόγω της συνεχιζόμενης εξέτασης του θέματος στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Δεν αμφιβάλλουμε, ποσώς, ότι η Βουλή μας επιτελεί ορθά το έργο της ελέγχοντας τη λειτουργία των κρατικών τμημάτων όμως, ταυτόχρονα, θεωρούμε πως ο συνολικός χρόνος που απαιτείται δυσχεραίνει σωρεία μη κερδοσκοπικών φορέων πολιτισμού στην ομαλή λειτουργία τους. Ως αποτέλεσμα τούτου πλήττεται άμεσα η πολιτιστική ανάπτυξη αλλά και η απασχόληση και συμμετοχή σεβαστού αριθμού ατόμων (καλλιτεχνών, τεχνικών κ.ά.), χωρίς τη συμμετοχή και υποστήριξη των οποίων οι περισσότερες εκδηλώσεις δεν μπορούν καν να πραγματοποιηθούν.

Ως εκ τούτου, ζητούμε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων να επισπεύσει, όσο είναι δυνατόν, την έγκριση των σχετικών κρατικών κονδυλίων για τον πολιτισμό, από τα οποία η δράση μας είναι, σχεδόν αποκλειστικά, εξαρτημένη, ιδιαίτερα σε μια εποχή κρίσης όπου ο ιδιωτικός τομέας και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι φειδωλά και ανεπαρκή σε χορηγίες.

Είμαστε στη διάθεση των αρμοδίων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών για περαιτέρω επεξηγήσεις και διευκρινίσεις.

Με εκτίμηση

Οι υπογράφοντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Powered by Blogger Tutorials

Κάνε γνωστή την παρουσία σου

Παροπλισμένα μπλογκς (105)