Δεκεμβρίου 09, 2009

Bluerose: το πιο γοητευτικό πάντα είναι να ανακαλύπτω φρέσκα μυαλά και ειλικρινείς γραφές!

Η Rose έκανε εντυπωσιακή είσοδο στη Κυπριακή μπλογκόσφαιρα το καλοκαίρι του 2008 και για μια περίοδο ήταν από τους πολυγραφότερους μπλόγκερς. Μπορεί να αραίωσε κάπως τις αναρτήσεις της αλλά προσωπικά πιστεύω ότι όποτε κάνει ανάρτηση έχει κάτι να πει! Ασχολείται κυρίως με το ζήτημα της βίας εναντίον των γυναικών το οποίο βρίσκεται στη κορυφή μιας θεματολογίας που την χαρακτηρίζει η ευαισθησία για τον αδύνατο συνάνθρωπο μας.


Την ευχαριστώ για την συνέντευξη που μας παραχώρησε.




Ερ.: Από πότε μπογκάρεις και τι είναι εκείνο που σε έσπρωξε στο μπλόγκιγκ;


Ξεκίνησα το μπλοκ τον Ιούνιο του 2008 όταν έψαχνα μια ρωγμή να με χωράει.


Ερ.: Θα μπορούσες να εξηγήσεις στους αναγνώστες μας από πού προήλθε το Blue Rose;

Παραδόξως, μπορώ να γράψω περισσότερα για την ιστορία της «bluerose” παρά για μένα σε ένα βιογραφικό σημείωμα . Προϋπήρξε του μπλοκοψευδώνυμου, σαν σύμβολο και σαν συνειδητότητα για πολλά χρόνια. Ας πω απλά ότι ο συμβολισμός της είναι ταυτόσημος με τη γυναίκα και το χρώμα της με την υπόσχεση μέλλοντός της, την ελευθερία της και την αυτογνωσία της. Είναι συνδεδεμένη με πολύ προσωπικές εμπειρίες ζωής και γνώση που έχουν μια συνέπεια και συνέχεια για μένα.


Ερ.: Πιστεύεις ότι με το να γράφεις με ψευδώνυμο και να παραμένεις άγνωστη στους αναγνώστες σου, αποκτάς κάποιο πλεονέκτημα; Δεδομένης και της κοινωνικής σου δράσης, πόσο άγνωστη τελικά σε κράτησε το Blue Rose;


Μου έδωσε και μου δίνει μια ακόμα περσόνα, ένα ακόμα εργαλείο και μέσο. Ακόμα και εδώ υπάρχουν πράγματα ιδιωτικά τα οποία δεν μπορούν να εκφραστούν. Η σύνδεση των δυο - με ή χωρίς ψευδώνυμο - ήταν επιλογή τελικά, όταν ξετυλίχτηκε το κουβάρι της επικοινωνίας και ένιωσα ο,τι μπορώ να συνδέσω τα δυο. Ακόμα και η κοινωνική δράση οποιασδήποτε ή οποιουδήποτε δεν είναι παρά ένα μικρό, ελάχιστο μέρος του συνόλου του. Τώρα που με ρωτάς κανένα από τα δυο δεν είμαι «εγώ» -ούτε η επώνυμη, ούτε η bluerose, αλλά είμαι και αυτές.


Ερ.: Έχεις δημιουργήσει γνωριμίες με άλλους μπλόγκερς;


Οι περισσότερες γνωριμίες εξελίχθηκαν σε σημαντικές φιλίες. Ακόμα και αυτή η καθημερινή εικονική επαφή έχει μια ιδιαίτερη αξία. Σαν κάθομαι μ’ένα pc αγκαλιά και μια γρήγορη μπλοκοάναγνωση έρχομαι σε επαφή με τι σκέφτονται 10-15 άτομα εκείνη την ημέρα. Έχει άτομα που ανυπομονώ να διαβάσω κάθε καινούρια τους ανάρτηση, άλλες φορές ψάχνω την επικαιρότητα μέσα από τις απόψεις άλλων, ή επιστρέφω σε παλιότερες αναρτήσεις τους που θεωρώ σημαντικές – κι αυτό ένα άλλο είδος γνωριμίας είναι... έχει άτομα που ποτέ δεν συνάντησα και θεωρώ οικεία και έχουμε ανταλλάξει πραγματάκια που δύσκολα μοιράζεσαι... Οι άνθρωποι με ότι μέσο κι αν επιλέξουν να επικοινωνήσουν πάντα θα βρουν τρόπο να περάσει το ουσιαστικό αν το επιθυμούν.


Ερ.: Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας ένα πολύ ευχάριστο ή εντυπωσιακό πράγμα που σου συνέβηκε μέσω ή λόγω του μπλογκ;


Έγιναν πολλά στα δυο χρόνια μπλοκινγκ αλλά το πιο γοητευτικό πάντα είναι να ανακαλύπτω φρέσκια μυαλά και ειλικρινείς γραφές!


Ερ.: Το μπλογκ σου κλείνει ενάμισι χρόνο ζωής. Τι πιστεύεις ότι πρόσφερε:
-σε σένα – περιορίστηκα στην περιστασιακή χρήση παναντόλ :)
-στους αναγνώστες σου – ας μας πουν :)
-στη κοινωνία – σσσσσς


Ερ.: Νιώθεις ότι γράφεις πιο πολύ για σένα ή για τους άλλους;


Ξεκίνησα να γράφω για μένα ...


Ερ.: Αντικρίζεις θετικά ή αρνητικά την συνεργασία σε τακτική βάση κάποιων μπλόγκερς με τον τύπο; Εσύ θα συνεργαζόσουν με κάποια εφημερίδα σε τακτική βάση αν σου το ζητούσε;


Μάλλον εκπλήσσομαι ευχάριστα όταν διαβάζω μια γνωστή ανάρτηση σε μια εφημερίδα. Δεν νομίζω να αντιμετωπίσω ποτέ αυτό το δίλημμα ή μια τέτοια πρόταση... Η εφημερίδα έχει μεγάλα περάσματα και εγώ μόνο μέσα από «ρωγμές» χωράω.


Ερ.: Πόσο σε ενοχλεί όταν άτομα με αντίθετες πολιτικές ή ιδεολογικές απόψεις βρίζουν ή απειλούν εσένα ή άλλους σχολιαστές αναγνώστες σου. Πιστεύεις ότι νομιμοποιείται κάποιος μπλόγκερ να διαγράψει σχόλια που θεωρεί ότι ξεπερνούν κάποια όρια που ο ίδιος θέτει για το μπλογκ του.


Ελάχιστες φορές ήρθα αντιμέτωπη με πραγματικές απειλές και σε εκείνες τις περιπτώσεις οι αντίδραση είναι ίδια – γνωρίζοντας τη νομοθεσία, προειδοποίησα το άτομο και δεν χρειάστηκε να προχωρήσω πιο κάτω. Απ’ την άλλη κάθε μπλόκερ θέτει τα δικά του όρια στον προσωπικό του χώρο. «Ελεύθεροι» δεν είμαστε?


Ερ.: Βρίσκεις ότι εκτός από τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των μπλογκς υπάρχει και κάποια αντίστοιχη άνοδος στη ποιότητα των αναρτήσεων;


Όχι, όλα είναι όπως οπουδήποτε αλλού. Τα μαργαριταράκια σπανίζουν αλλά έχει πάρα πολλές και συχνά ποιοτικές δουλειές.


Ερ.: Πως βλέπεις τις μελλοντικές επιδράσεις του μπλογκιγκ στη κυπριακή κοινωνία.


Όσο βρίσκουμε σκοινί να απλώνουμε τις αναρτήσεις μας, δεν φοβάμαι...


Ερ.: Σκέφτηκες καμιά φορά να κλείσεις το μπλογκ ή να παρατήσεις το μπλογκιγκ;


Άπειρες φορές.


Ερ.: Τι θα ήθελες να συμβουλέψεις τους νέους μπλόγκερς;


Τίποτα.

1 σχόλιο:

rose είπε...

= φρεσκα

:-)

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Powered by Blogger Tutorials

Κάνε γνωστή την παρουσία σου

Παροπλισμένα μπλογκς (105)