Νοεμβρίου 24, 2009

Sike: «Είμαι Σάικ, αν και αν ήμουν παιγνίδι θα ήμουν σίγουρα σικέ».

Sike. Σάικ ή Σικέ ή και τα δυο μαζί. Προσωπικά παρακολουθώ την που μιτσιάν. Εεε ...εννοώ που τότε που έκαμεν το μπλογκ. Πρέπει να ομολογήσω ότι ακόμα προσπαθώ να καταλάβω κάποια "κομμάθκια" της. Έτσι για να δείτε τι εννοώ, παραθέτω ένα απόσπασμα από το πρώτο της ποστ τον Οκτώβρη του 2007 μαζί με ένα που τους κάττους της.


I dislike SAIKKOanalysing or attempting to interpret others' works.
*I love browsing in bookshops.
*I love owning tons of books.
I listen to all sorts of music.
Jungle, garage, and soul are not music.
*I like rock. I like metal.
*I like alternative. I like punk. I like folk. I like trance. I like pop.
*I took latin and belly dance classes.
*I am not moody in the schizophrenic sense, but style and reactions can vary considerably.
*I've quit Kerrang! and .net.
Punctuation marks in names piss me off (Therapy?, Kerrang!, Yahoo!).
Prepositions sometimes piss me, too.
I am bored.

Sike has been my nickname on IRC, ICQ, MSN, during their (and mine) times of glory. Evolved from Saikkopad, with Saikk meaning Great in japanese. Oh and mentally disturbed. Not in japanese.



Με πάνω από 200 αναρτήσεις σε δύο χρόνια, η Σάικ είναι μια από τις κλασσικές πλέον νέες μπλοκκερούες της Κυπριακής μπλογκόσφαιρας. Ο πρόσφατος ερχομός του πρώτου της παιδιού, το αθρωπούι, όπως το αποκαλεί, δεν φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα (προς το παρόν).  Η Σάικ είναι εδώ για να μας ψυχαγωγεί και να μας προβληματίζει. Την αφήνω σε σας με ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προθυμία της να συνεντευξιαστεί για τα Κυπριακά Μπλογκς.



Kυπριακά Mπλογκς (ΚΜ): Από πότε μπλογκάρεις και τι είναι εκείνο που σε έσπρωξε στο μπλόγκιγκ;


Ένα δύο ένα δύο, τέστιγκ τέστιγκ. Εγώ μιλώ; Είμαι στον αέρα; Εμπήκαν τα μαλλιά μες τα μάθκια μου, κατεβάστε με.

ΚΜ: Απάντα τζι άηστες πελλάρες.

Στο blogspot είμαι από το 2007. Προηγουμένως, μπλόγκαρα σε μια άλλη μπλογκοκοινότητα ενώ πριν από αυτό και για χρόνια πριν ανακαλύψω το μπλόγκειν είχα ένα vanity site το οποίο επισκεπτόμουν μόνο εγώ. Με έσπρωξε εκείνο που σπρώχνει τους πλείστους από εμάς: το «μπορώ κι εγώ να το κάνω αυτό» και το «θέλω κι εγώ να εξουσιάζω τα πλήθη και να συρρέουν οι λαοί να ανάψουν κερί στο μπλογκ μου». Εν μέρει, επίσης, το ότι υπήρχαν πολλά μπλογκς που εξέφραζαν αντίθετες θέσεις από τις δικές μου σε κάποια θέματα και «με έπνιγε το δίκαιο» :]


ΚΜ: Θυμάμαι μόλις πρωτοεμφανίστηκες σε αποκάλεσα Σικέ προκαλώντας τη διαμαρτυρία και τη διόρθωση από μέρους σου. Θα ήθελες να εξηγήσεις στους αναγνώστες μας, πως προήλθε το Σάικ;


«Προκαλώντας τη διαμαρτυρία»! Σάννα τζιαι εκατέβηκα σου με τα πανό τζιαι τες αεροπουρούες. Δεν θυμούμαι τη φάση που λες, αλλά θυμούμαι ότι με αφορμή που με αποκάλεσε κάποιος «σικέ» για πολλοστή φορά, αντιλήφθηκα ότι μπορεί και να είμαι και δεν χρήζει διόρθωσης. Η ατάκα που ανέπτυξα, συνεπώς, περί του ψευδωνύμου μου είναι «είμαι Σάικ, αν και αν ήμουν παιγνίδι θα ήμουν σίγουρα σικέ». Το Σάικ προέρχεται (μίshιμου) από το psychopath. Πιστεύω ότι δεν είμαι «τέλλεια κανονική» αλλά όχι με προφανή τρόπο (εξ ου και το σικέ). Για την ανωμαλία μου που υποβόσκει έκαμα ολόκληρη ωδή στα πρώτα μου ποστς.


ΚΜ: Πιστεύεις ότι με το να γράφεις με ψευδώνυμο και να παραμένεις άγνωστη στους αναγνώστες σου, αποκτάς κάποιο πλεονέκτημα; Ίσως η περιβολή της Sike από ένα είδος μυστηρίου τη βοηθά να γράφει πιο ελεύθερα;

Ναι, γιατί αντλώ πολλή έμπνευση από τον ανυπόθετο πλησίον μου. Τζιαι για να μεν εκθέτω τον χάσπα, χεχ χεχ.


ΚΜ: Έχεις δημιουργήσει γνωριμίες με άλλους μπλόγκερς;

Αυτό, και να μην το ρωτούσες, θα το απαντούσα ως συνέχεια του προηγούμενου. Εκτός των 2-3 φίλων που με διαβάζουν, έχω γνωρίσει κάποιους (μια ολόκληρη μπλόγκερ και δύο τρίκαρτες), που υποδηλοί, φαντάζομαι, ότι δεν έχω κόμπλεξ διατήρησης της ανωνυμίας μου ή ότι παίζω την μυστήρια. Παρόλ’ αυτά, αν έχω τη δυνατότητα, επιλέγω σε ποιους θα δειχτώ γιατί έshει τζιαι κόσμον αμπάλατο ή κόσμο που μπορεί να με ξέρει τζιαι να μεν το ξέρει τζιαι να μην είναι ψυχολογικά έτοιμος να συνδέσει τη φάτσα μου με τούντο ψευδώνυμο. Χα χα. Ahem.


ΚΜ: Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας ένα πολύ ευχάριστο ή εντυπωσιακό πράγμα που σου συνέβηκε μέσω ή λόγω του μπλογκ;

Πόσοι είμαστε; Να ξέρω πόσες φέττες να το κόψω. (Μετά από πολλή σκέψη: ανακάλυψα και απέκτησα μάρσιπο αγκαλιάς για να φορώ το αθρωπούι μου *grin*)


ΚΜ: Το μπλογκ σου έκλεισε 2 χρόνια ζωής. Τι πιστεύεις ότι πρόσφερε:
-σε σένα: δυστυχώς όχι ρευστό. Ανθυγιεινή απασχόληση. Ικανοποίηση.
-στους αναγνώστες σου: δέος και προβληματισμό – is she real?
-στη κοινωνία: Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ισιώματος Κόσμου, θέλω να πιστεύω ότι έχω βοηθήσει ώστε όλο και κάποιος να έπαψε να αποκαλεί το Μαυρίκιο άγιο τζιαι το «χωρεί» «φορεί». Ή να φορεί άσπρο κάτω που το μπεsh τζιαι να νομίζει ότι εν φεντζιάζει. Ή να λαλεί «νιώθω κάπως» και «είναι κάπως». Και άλλα.


ΚΜ: Θεωρείς ότι η συνεργασία των μπλόγερς με τον τύπο π.χ. Δρακούνα, Joshoua, Πίττας, Νικόλας και άλλοι κατά καιρούς, ενισχύει τα μπλογκς ή τα υποβιβάζει σε προθάλαμο για φερέλπιδες δημοσιογράφους ή συγγραφείς;

Η δεύτερη επιλογή γιατί έχει το «υποβιβάζει» μπροστά; Δεν βλέπω τίποτα το μεμπτό ή αρνητικό σε αυτή τη συνεργασία. Αντιθέτως. Το όνειρό μου εμένα είναι να κουννοshυλλιάζω σπίτι και να κόφκω λίρα που το μπλογκ ή οτιδήποτε άλλο με πληρώνει να κάθουμαι τζιαι να λαφαζανέφκω.


ΚΜ: Πόσο σε ενοχλεί όταν άτομα με αντίθετες πολιτικές ή ιδεολογικές απόψεις βρίζουν ή απειλούν εσένα ή άλλους σχολιαστές αναγνώστες σου. Πιστεύεις ότι νομιμοποιείται κάποιος μπλόγκερ να διαγράψει σχόλια που θεωρεί ότι ξεπερνούν κάποια όρια που ο ίδιος θέτει για το μπλογκ του.

Πιστεύω ότι δικαιούται να κάνει ό,τι θέλει, ναι, και σε αυτό με κάλυψε απόλυτα η Δρακούνα στη συνέντευξή της. Δεν με ενοχλεί (πλέον) τόσο η αντίθετη ιδεολογική άποψη, όσο η σφοδρότητα με την οποία εκφράζεται. Λυπεί με.


ΚΜ: Βρίσκεις ότι εκτός από τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των μπλογκς υπάρχει και κάποια αντίστοιχη άνοδος στη ποιότητα των αναρτήσεων;

*shιονούι* Προτιμώ να με ρωτήσεις τι είδους μπλογκς μου αρέσουν.
ΚΜ: Πες μας τότε, τι είδους μπλογκς σου αρέσουν;
 Τα ημερολογιακά, κυρίως. Να διαβάζω για την καθημερινότητα του καθενός σε απλά λόγια. Που με κάμνουν να νιώθω όπως όταν πάω για περπάτημα ένα βράδυ καλοκαιρινό και ακούω τα μαχαιροπίρουνα που τσουγκρούν με τα πιάτα στις κουζίνες των γειτονιών, τον κόσμο που κάθεται στις βεράντες και κρυφοκοιτάζω και μέσα που την ανοικτή τους πόρτα.


ΚΜ: Εξακολουθεί για σένα το μπλόγκιγκ να περιβάλλεται από τη μαγεία και τις υποσχέσεις με τις οποίες εισέβαλε πριν 4-5 χρόνια στη ζωή μας.
Ώστε.
ΚΜ: Ξέχασα το ερωτηματικό.
Ετέλειωσεν τωρά, βαρκ να το ξαναθκιαβάσω.


ΚΜ: Πώς βλέπεις τις μελλοντικές επιδράσεις του μπλογκιγκ στη κυπριακή κοινωνία;

Με τα κυάλια. Αυτό που εύχομαι να συμβεί, είναι να κάμει πολλύς κόσμος μπλογκ-ημερολόγιο για να εκτονώνεται και να διατηρεί την όποια ψυχική του υγεία και, δεύτερο, να μικράνει έστω τσας το χάσμα στην επικοινωνία και το μέγεθος της παρεξήγησης μεταξύ των δύο φύλων. Πιστεύω ότι με το να διαβάζουν οι μεν τους δε, τα υπαρξιακά τους, τα ερωτικά τους κτλ., εξυπηρετείται αυτό ακριβώς.


ΚΜ: Τι θα ήθελες να συμβουλέψεις τους νέους μπλόγκερς;

Να μεν λαλούν στους φίλους τους ότι εκάμαν μπλογκ. Εν ο χάρος μου να θωρώ μπλογκ παρατημένα και αραχνιασμένα μετά από πολύ λίγο καιρό λειτουργίας, επειδή εμαλλώσαν με τη φίλη τους τζιαι εν εμπορούσαν να το γράψουν.

11 σχόλια:

Ktino είπε...

SIKE, YOU RULE DUDE!!!!
KEEP IT REAL WOMAN... όταν επρωτοθκιάβασα ποστ της sike, επέρασα την για αρσενικόν(άντρα, άθρωπον ολάν, πως το λαλούν!)... απάντησε σto comment Μου με το ανεπανάληπτο: "ktino, είμαι κοριτσάκι ρε φίλε!"

Sike είπε...

καταρχάς, εννοούσα "Ή να φορεί άσπρο κάτω που το ΑΣΠΡΟ τζιαι να νομίζει ότι εν φεντζιάζει" (το μπεsh είναι αυτό που έπρεπε να φορεί)

κατά δεύτερον, τούτο που λαλείς κτηνό, εν πράμαν; πάντα είχα το να με περνούν για αρσενικό (ΠΡΙΝ ΝΑ ΜΕ ΔΟΥΝ ΕΝΝΟΩ). Το ότι μου άρεσκεν τζιόλας όμως, εν πράμαν; :] :|

κατά τρίτον, το απόσπασμα που παρέθεσες Λέξη, εν ίσως το πιο ανιαρό :ζ

*υπόκλιση*

SKonte είπε...

πρωτες φορες που μπηκα στο μπλογκ της, εκαμεν μου εντυπωση που ειχε ενα τραγουδι των Korn πολυ βαρυ για τα γουστα μια συνηθισμενης Κυπριας. Και αυτό μου αρεσε. Και το ειχε και να ξεκινα με το που εμπαινες στο μπλογκ και σου ελιωνε τα νευρα. δε θυμαμαι γιατι και πως αλλα το στυλ του γραψιματος της με παραπεμπε στην αδελφη μου και ημουν έτοιμος να την ρωτήσω (την αδερφη μου) αν έγραφε σε μπλογκ. Οι νεες υποχρεώσεις έχουν αραιώσει και μικρανει τα ποστ της, περκι επιστρεψει δριμυτερη.

Neerie είπε...

το κοινό γίνεται να κάμει ερωτήσεις;

"Sike, καταρχήν ευτυχώς που έφκαλες τους Κορν...
Κατά δεύτερον, πώς νιώθεις που είσαι blogger; Πιστεύεις ότι οι bloggers είναι ιδιαίτερα άτομα; Θα το έβαζες στο CV σου;
Κατά τρίτον, φιλιά στο υπέροχο αθρωπούι σου"

Leni είπε...

ΧΑΧΑΧΑ το ερωτηματικόοοο...
Good old (blogger) Sike :)

Neerie, έφκαλεν τους, ξιέφκαλεν τους, she still rocks ;)

Ανώνυμος είπε...

Very inspiring

Κάμνω σου μιαν ΣΑΙΚΚΟανάλυση τωρά... άλλο πράμα...!
Αλλά εν σου λέω, you dislike it.

;)

sike είπε...

skonte kai neerie: τους κοΡν έφκαλα τους γιατί το imeem εποτσόκοψεν μου τους στα 30 δευτερόλεπτα.

neerie: νιώθω κάπως και δεν θα έβαλλα στο σιβί μου ότι οι μπλόγκερς είναι ιδιαίτερα άτομα. "Υπέλοχος".

λένη, i sure do... the cradle.

doc, τζείνο έγραψα το πριν 2-3 (ΑΗΕΜ) χρόνια που ήμουν φοιτήτρια (ΑΗΕΜ) τζιαι ενευρίαζα (λυκειόθεν) που αναλύαμε ποιήματα. Εν εκατάλαβα ποττέ γιατί πρέπει να βρίσκουμε κρυμμένα νοήματα στες 5 γραμμές που έδοξεν κάποιου να γράψει.

sike είπε...

*επΕτσόκοψεν τους (εννά μας πείτε τζιαι τίποτε αλλολλίο)

stalamatia είπε...

Σάικ στην αχή ενόμιζα ότι ήσουν κολούα ύτελα ενόμιζα ότι ήσουν αγόλι αγότελα εκατάλαα ότι είσαι κολούα και μανούλα.Να χαίρεσαι το υπέλοχο αθλωπούι σου. Εν ωραία να γράφεις έτσι α;!Εντάξει ένας ψυχίατρος θα μας έβαζε στη θέση μας ,τι λες γιατλέ;.

Eólica είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω για το να μεν ξέρουν οι φίλοι για το μπλογκ, εγώ παραλλίο να τσακωθώ με μια φίλη μου αλλά έριξα τα μούτρα μου, επολοήθηκα, αφαίρεσα το πποστ τζιαι τέλος καλό ουλλες καλά μαλλιά στη θέση τους. Επίσης σιαίρουμαι πάρα πολλά που ήβρες το μάρσιπο αγκαλιάς τζιαι φοράς το αθρωπούι σου (ειδικά αφού σου εσύστησα εγώ το μπλογκ της Στέλλας χεχεχε), εγόρασα τζι εγώ δώρο σε μια φίλη μου αλλά επιμένει παραδοσιακά (ειρωνικό, ε; Η αμαξούα εφευρέθηκε πριν 100-200 χρόνια, οι μάρσιποι υπήρχαν που πάντα). Χάτε λέμεν τα!

Sike είπε...

eolica, ναιιι! έθελα να πω ότι ο μάρσιπος ήταν εξαιτίας σου και εξήχασα! θενξ μαν

τταλαματιά :)

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Powered by Blogger Tutorials

Κάνε γνωστή την παρουσία σου

Παροπλισμένα μπλογκς (105)