Μαΐου 04, 2009

Πράσινη ευρωυποψήφια – Εύη Θεοπέμπτου

Πράσινη ευρωυποψήφια – Εύη Θεοπέμπτου

Είμαι οικολόγος, ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και υποψήφια στις Ευρωεκλογές στις 6 Ιουνίου 2009.

Στο blog μου σχολιάζω τι κάνουν οι Πράσινοι στη Κύπρο και στο παγκόσμιο, για δικό μας προβληματισμό.

Δεν θέλω να είμαι βάρος στον πλανήτη γι' αυτό προσπαθώ…

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία! (Τρόπος του λέγειν δηλαδή!)
Με ή χωρίς (μάλλον) ευρωβουλευτή οι οικολόγοι κάνουν τη δουλειά τους, και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το συνολικό και διαχρονικό τους έργο.
Το πρόβλημα είναι τα εθνικιστικά σας!
Περίμενα πως μετά από την αποχώρηση του κουμπάρου του Περδίκη από ΓΓ, η Ιωάννα θα ένοιωθε λιγότερο παγιδευμένη από την ατυχή πολιτική ρητορική του Γιώργου, πλην όμως έσφαλλα. Δυστυχώς συνεχίζει τα ίδια, αγνοώντας τις συνεχείς αποδείξεις πως ο εθνικισμός βλάφτει – και την Κύπρο και τους οικολόγους!

Ανώνυμος είπε...

Εννεν καλή ιδέα να δκιαλέεις τα σχόλεια που αναρτάς τζε να κόφκεις τζείνα που μέσα που την έκφραση της άποψης κάμνουν τζε κριτική. Πρέπει να έσιεις την δύναμη να απαντάς στην κριτική τζε όι να μεν την αναρτάς.

Ματίλτα

Aceras Anthropophorum είπε...

Αν οι οικολόγοι είχαν σύγχρονη άποψη για το κυπριακό θα είχαν παραπάνω ποσοστά που την Εδέκ. Όπως οι Ευρωπαίοι οικολόγοι υπήρξαν όμηροι του αριστερισμού τζιαι δεν εκάμαν χαΐρι, έτσι τζιαι οι δικοί μας εν όμηροι του δικού τους παρελθόντος. Στο παρελθόν των οικολόγων δεν είναι μόνο ο Κύριος Περδίκης.

Ως που συνεχίζουν οι οικολόγοι με αυτή την κκελλέν, θα σιαίρεται το Ακέλ τζιαι η Εδέκ που τα πράσινα πλευρά τους. Σε μικρότερο βαθμό επίσεις ο Δησύ.

Σόρρυ κυρία Θεοπέμπτου που σου χαλούμε το προφίλ, αλλά κάτω από τους εφτά καλούς λόγους που εκατταρκάσατε για να ψηφίσουμε τους πράσινους, έχει έναν καλό λόγο που για να μην τους ψηφίσουμε. Ένα που βαρεί για εφτά.

Κρίμα τόση δουλειά που κάμνετε.

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Έφη σου εύχομαι προσωπικά καλή επιτυχία. Αν και υπήρξα παλαιότερα ψηφοφόρος των οικολόγων, δεν θα σε ψηφίσω παρόλο που σε σέβομαι και σε εκτιμώ τόσο ως πολιτικό πρόσωπο όσο και ως άνθρωπο. Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι το κίνημα εκφράζει έναν άγωνο εθνικισμό, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη γενικότερη φιλοσοφία του παγκόσμιου οικολογικού κινήματος που μεταξύ άλλων τάσσεται υπέρ και της ανοχής και αποδοχής της διαφορετικότητας.
Έτσι, κατά την άποψή μου, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών χρειάζεται να εκφράζει ένα διαφορετικό λόγο, να ρίχνει το κέντρο βάρος του στα θέματα που αφορούν την οικολογία, την υγεία, την παιδεία, την οικονομία, τη διαφθορά και να υιοθετήσει επιτέλους μια ηπιότερη στάση στο εθνικο θέμα, το οποίο σύμφωνα με τον πρώην γενικό σας γραμματέα δεν είναι "εθνικό" μια και απασχολεί μόνο τους Κύπριους και όχι και τους Ελλαδίτες... Ομολογώ, Έφη μου, πως ακούγοντας τέτοιες απόψεις από έναν δήθεν πράσινο, χλωμιάζω.

Εύη Θεοπέμπτου είπε...

Λυπούμαι που άργησα να απαντήσω στα πρώτα σχόλια, λόγω απειρίας ως μπλογκερ... και για κανένα άλλο λόγο! Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών είναι ένα σύγχρονο κίνημα και η υποστήριξη μιας θέσης για λύση βασισμένη σε αρχές δικαίου δεν είναι κατά την άποψή μου εθνικιστική.

Αντιπολιτευόμενος είπε...

Δεν διαφωνώ με αυτό που λές Έφη. Η θέση όμως που προέβαλλε ο τέως γ.γ. γραμματέας σας ήταν αυτή του "ή όλα ή τίποτα". Αυτή αποκλείει κάθε συμβιασμό παραγνωρίζοντας ότι αυτός θα μπορούσε να κινείται μέσα στις αρχές του δικαίου.

Εύη Θεοπέμπτου είπε...

Δεν διαφωνώ καθόλου με τη θέση ότι όλοι οι κύπριοι αναζητούμε (και αυτό κάνουμε)συμβιβασμούς που θα κινούνται μέσα στις αρχές δικαίου. Αυτή είναι και η θέση των Οικολόγων.

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Powered by Blogger Tutorials

Κάνε γνωστή την παρουσία σου

Παροπλισμένα μπλογκς (105)