Νοεμβρίου 16, 2009

Leni: Το μπλόγκιγκ είναι η αφορμή που γράφω!

Η Λένη, μπορούμε να πούμε ότι ανήκει στους νέους μπλόγκερς. Τόσο από πλευράς ηλικίας όσο και μπογκο-ζωής. Μια ματιά στο "Εσύ σε ποια ενεργειακή (σ)κατάσταση βρίσκεσαι;" θα σας πείσει ότι πρόκειται για ένα άνθρωπο προβληματισμένο με πολλά ενδιαφέροντα αλλά και με συστηματική ενασχόληση με το μπλόγκιγκ. Τον τελευταίο ενάμισι χρόνο που μπλογκάρει, ανεβάζει αναρτήσεις κατά μέσον όρο κάθε πέντε μέρες.


Στη συνέντευξη της, ανάμεσα σε πολλά ενδιαφέροντα, μας λέει τι της πρόσφερε το μπλογκ της και αναμένει να της πούμε τι πρόσφερε σε μας.


Αγαπητή Λένη σ' ευχαριστώ για την προθυμία σου να μου παραχωρήσεις τη συνέντευξη και σε παραδίνω στους αναγνώστες!

Ερ.: Από πότε μπογκάρεις και τι είναι εκείνο που σε έσπρωξε στο μπλόγκιγκ;

Μπλογκάρω από τον Αύγουστο του 2008. Αρχικά είχα πέσει σε κάποια μπλογκς εντελώς τυχαία (νομίζω της Δασκαλούας ήταν το πρώτο) και βρήκα την όλη ιδέα αρκετά ενδιαφέρουσα. Μετά (θα στραβομουτσουνιάσεις ή θα γελάσεις) σκεφτόμουν ότι δεν είχα ιδέα πώς λειτουργεί η τεχνολογία των μπλογκς και είπα να πειραματιστώ. Και επιπρόσθετα, ήθελα να μπορώ να μοιράζομαι διάφορα χωρίς να πρέπει να τα στέλνω σε e-mail, έτσι ώστε όποιος από τους φίλους μου ήθελε να μπορεί να μπει στο μπλογκ μου και να δει την ενεργειακή μου κατάσταση. Όλα αυτά όμως έγιναν σε φάση της ζωής μου που ήθελα να ξεσκάσω και να εκφραστώ. Έτσι επέλεξα αυτό τον τρόπο, αν και δεν ήμουν ποτέ του γραπτού λόγου. Όμως εκαλάρεσεν μου :)


Ερ.: Παρόλο που μπλογκάρεις μόνο 15 μήνες έχεις κάνει πάνω από 170 αναρτήσεις. Δηλαδή μια κάθε δυόμισυ μέρες. Έγραφες και πριν το μπλογκ ή αυτό ήταν η αφορμή να γίνει η συγγραφική έκρηξη της Λένης;

Όπως θα παρατηρήσει κανείς, πολλές μου αναρτήσεις είναι μόνο φιλμάκια ή μουσική. Συχνά με εκφράζουν περισσότερο από τα λόγια. Δεν έγραφα και πριν το μπλογκ, μια φορά στα 13 μου έγραψα ημερολόγιο and that was it. Οπότε ναι, το μπλογκ μπορεί να θεωρηθεί η αφορμή για την έκρηξη μου. Τώρα συγγραφική δε μπορώ να τη χαρακτηρίσω, δε θεωρώ ότι γράφω ωραία. Αντίθετα, μπορώ να υποδείξω πολλούς μπλόγκερς τους οποίους θαυμάζω για τον τρόπο που χειρίζονται τον γραπτό λόγο!


Ερ.: Πιστεύεις ότι με το να γράφεις με ψευδώνυμο και να παραμένεις άγνωστη στους αναγνώστες σου, αποκτάς κάποιο πλεονέκτημα; Ίσως η περιβολή της Λενης από ένα είδος μυστηρίου τη βοηθά να γράφει πιο ελεύθερα;

Το ψευδώνυμο δε λειτουργεί πλήρως για μένα, διότι πολλοί φίλοι μου με διαβάζουν. Αυτό, ναι, νιώθω ότι με περιορίζει κάπως στο τι θα πω και με τι θέμα θα ασχοληθώ. Κατά τα άλλα, δε θα μπορούσα να γράφω επώνυμα. Ο σκοπός μου δεν είναι να ξέρει ο κόσμος ακριβώς τι νιώθει, τι περνά και τι σκέφτεται το πρόσωπό μου, αλλά μια ταραμένη της διπλανής πόρτας.


Ερ.: Έχεις δημιουργήσει γνωριμίες με άλλους μπλόγκερς; 

Γνώρισα 1 και 2 μισές μπλόγκερς (ξέρουν εκείνες γιατί μισές). Ναι εν βλέπω το λόγο γιατί να μεν γνωριστείς με άτομα που πλέον τα νιώθεις.


Ερ.: Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας ένα πολύ ευχάριστο ή εντυπωσιακό πράγμα που σου συνέβηκε μέσω ή λόγω του μπλογκ;

Είχα αναφέρει σε σχόλιο(!) σε άλλο μπλογκ για μια γνωστή μου που έκανε δύο πτυχία ταυτόχρονα (μπλα μπλα) και εβρέθηκε μια γνωστή της και είπεν της το! Ήταν πολλά αστείο και spooky ταυτόχρονα.


Ερ.: Το μπλογκ σου έκλεισε 15 μήνες ζωής. Τι πιστεύεις ότι πρόσφερε:
-σε σένα: εκτόνωση, ευκαιρία για συν-διαλογή με άτομα που προβληματίζονται με τα ίδια θέματα που προβληματίζομαι κι εγώ
-στους αναγνώστες σου: εν μπορώ να ξέρω, να μας το πουν οι ίδιοι;
-στη κοινωνία: χααα, επήες πολλά μακριά. Ένα ακόμα insight στον κόσμο μιας προβληματισμένης νεανίδας;


Ερ.: Θεωρείς ότι η συνεργασία των μπλόγερς με τον τύπο π.χ. Δρακούνα, Joshoua, Πίττας, Νικόλας και άλλοι κατά καιρούς, ενισχύει τα μπλογκς ή τα υποβιβάζει σε προθάλαμο για φερέλπιδες δημοσιογράφους ή συγγραφείς;

Να σου πω, μου αρέσει που βλέπω τα κείμενα των μπλόγκερς στον τύπο, νιώθω ότι διαβάζω ένα άρθρο που το έγραψε κάποιος γνωστός μου, κάποιος δικός μου. Επίσης το ότι τα μπλόγκς και ο τύπος δε συμπεριφέρονται σαν στεγανά, δε μπορεί παρά μόνο να ωφελήσει και τους δύο χώρους.


Ερ.: Πόσο σε ενοχλεί όταν άτομα με αντίθετες πολιτικές ή ιδεολογικές απόψεις βρίζουν ή απειλούν τον μπλόγκερ ή άλλους σχολιαστές αναγνώστες του. Πιστεύεις ότι νομιμοποιείται κάποιος μπλόγκερ να διαγράψει σχόλια που θεωρεί ότι ξεπερνούν κάποια όρια που ο ίδιος θέτει για το μπλογκ του.

Γενικά ενοχλούν με οι βρισιές και ακόμα περισσότερο οι απειλές. Ο καθένας όμως που το δόμαν του όπως θέλει κατεβαίνει. Άμα στο μπλογκ του κάποιος δε θέλει κάποιες καταστάσεις, δικαιούται να το χρωματίσει (όχι απαραίτητα πολιτικά) όπως θέλει.


Ερ.: Βρίσκεις ότι εκτός από τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των μπλογκς υπάρχει και κάποια αντίστοιχη άνοδος στη ποιότητα των αναρτήσεων;

Κοίτα, όσο αυξάνεται το δείγμα, τόσο περισσότερες και οι πιθανότητες για ποιοτικές αναρτήσεις. Αλλά και μόνος του ο όρος «ποιότητα των αναρτήσεων» πιστεύω πίννει νερό.


Ερ.: Εξακολουθεί για σένα το μπλόγκιγκ να περιβάλλεται από τη μαγεία και τις υποσχέσεις με τις οποίες εισέβαλε πριν 4-5 χρόνια στη ζωή μας.

Εν επαρακολουθούσα τα μπλογκς πριν 4-5 χρόνια, αλλά σίγουρα μόλις πρωτοξεκινά κάτι έχει διαφορετική αίγλη παρά όταν γίνεται πιο κοινό.


Ερ.: Πως βλέπεις τις μελλοντικές επιδράσεις του μπλογκιγκ στη κυπριακή κοινωνία.

Δεδομένης της ευρείας εξάπλωσης των μπλογκς, πιστεύω μπορούν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο. Έχει αναφερθεί ήδη από τον Μαρίνο στη συνέντευξή του η επίδραση της κίνησης Alert.


Ερ.: Τι θα ήθελες να συμβουλέψεις τους νέους μπλόγκερς;

Τίποτε, εν ωραίο να βρίσκει ο καθένας τα βήματα του μόνος του. Κατά τα άλλα, καλά γραψίματα! :)


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όντως... Καλά γραψίματα.. :)

MARINOS είπε...

To blog της Λένης μου θυμίζει τους νυν συμφοιτητές μου στην Αγγλία. Και το λέω με την ιδιότητα του πιο.. γέρου φοιτητή του Leicester που απολαμβάνει να πίνει καφέ με τους κατά 7-8 χρόνια νεώτερούς του και έτσι να πιάνει τον παλμό του σήμερα!

Sike είπε...

άλλαξε το δειν σου να μεν θωρείς με το ήμισυ σου

Lexi_penitas είπε...

Τώρα δλδ μάθαμε ποια είναι η μια ...μισή μπλογκερ που γνώρισες. Θα μας εξηγήσει κάποια πως προέκυψε;

stalamatia είπε...

Για σου Λένη και με τις ωραίες σου συνταγές στα Ιστομαγειρέματα ,ευτυχώς που έχουμε και σένα.

Sike είπε...

ναι ναι, ψαϊχία εξήγα μας!

Leni είπε...

Μαρίνο εγώ είμαι ο γέρος δηλαδή; :Ρ

Sike ΧΑΝΝΕΙΣ :Ρ

Σταλαματιά η επόμενη συνταγή πρέπει να εν δική σου, αν έβρεις χρόνο μες στα θκιεβάσματα σου!

Ανώνυμος είπε...

Ετο η Λένη εν μια τσιακκού ... και έχουν και ωραίο τραχανά στο σπίτι !
ο ΕΠ

Leni είπε...

Psychia, ξέχασα να πω μερσί :)

ΕΠ, έχει κι άλλον πάντως αν θέλεις ;)

Λέξη, αιφνιδιάσαν με σε ώρα αιχμής :Ρ

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Powered by Blogger Tutorials

Κάνε γνωστή την παρουσία σου

Παροπλισμένα μπλογκς (105)