Σεπτεμβρίου 03, 2009

Προβλήματα στο συναθροιστή

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Προσωπικά έχω διαπιστώσει εδώ και λίγο καιρό ότι οι συναθροιστές δεν ανανεώνονται σωστά. Μπορεί για δυο μέρες να βγάζει τα ίδια ακριβώς ιστολόγια και μάλιστα χωρίς να ανανεώνει την ώρα της ανάρτησης. Όταν άνοιγα το τελευταίο κείμενο πατώντας στον τίτλο του, τότε ανανεώνονταν οι συναθροιστές και εμφανίζονταν τα ιστολόγια με τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις. Σήμερα ούτε αυτό το κόλπο δεν δούλεψε. Μόνο όταν έκανα αναζήτηση στον γκούγκολα και πάτησα πάνω στο σχετικό λίνκ έγινε ανανέωση. Με λίγα λόγια, όταν ανοίξω το μπλογκ από τα bookmarks ή τα most visited για όσους έχουν firefox, αυτός αρνείται να έρθει στο παρόν παραμένοντας πεισματικά στο παρελθόν όσες φορές και αν ξαναφορτώσω τη σελίδα. Δύο φίλοι μου ανέφεραν ότι έχουν το ίδιο πρόβλημα.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ: Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ τον αριθμό μπλογκς που εισηγείται ο blogger (100 για κάθε συναθροιστή). Όμως πιθανόν να φταίει και ο μεγάλος αριθμός αναρτήσεων (προφίλ) που εμφανίζονται πάντα.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ: Να αφαιρέσω τα προφίλ και να βάλω μόνο συνδέσμους για όποιον θέλει να τα δει. Αν αυτό δεν δουλέψει τότε ή θα στήσω τρίτο συναθροιστή στη μεσαία στήλη ή θα δημιουργήσω ένα κλώνο ή ένα αδελφάκι του "Κυπριακά μπλογκς" έτσι που μοιράζοντας τα να ξαλαφρώσουν οι συναθροιστές. Ίδωμεν!

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ: Επειδή δεν έχω ούτε τις σχετικές γνώσεις αλλά ούτε και το χρόνο για να στήσω κανονική ιστοσελίδα θα παραμείνω με τα εργαλεία που προσφέρει ο blogger. Αν έχετε κάποιες εισηγήσεις που μπορεί να βοηθήσουν γράψτε τις στα σχόλια ή στείλτε μου e-mail. Επίσης παρακαλώ πολύ, γράψτε δυο γραμμές για το αν και πως αντιμετωπίζετε εσείς το πρόβλημα.

Ευχαριστώ για τη συνεργασία σας!


12 σχόλια:

The Passenger είπε...

Ε πόσους bloggers να γράφουν πως επεράσαν τις διακοπές τους τζιαι πόσα ποστς για πρώην τζιαι νυν γκόμενους ν'αντέξει το μηχάνημα, έπαιξε τα.

:)

Ανώνυμος είπε...

oi re.
sovara men alla3eis tipote.
to max pu eparatirisa egw oti to istologio arkei na fortosei en mia wra.
mia xara enei.

MARINOS είπε...

Συμφωνώ με τον πιο πάνω ανώνυμο. Δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα. Μου έτυχε και μένα 2-3 φορές αλλά μετά από λίγο ήταν οκ.

Ξανά πάντως συγχαρητήρια για την όμορφη πρωτοβουλία σου.

Ανώνυμος είπε...

Χρησιμοποιώ δυο υπολογιστές, ένα με Chrome και ένα με Explorer. Και στις δυο περιπτώσεις υπάρχει θέμα μη ανανέωσης. Αυτό λύνεται εύκολα με το καθάρισμα της πρωσωρινής μνήμης. Αυτό γίνεται με το Disk Cleanup που έβαλα πλεον στην επιφανεια εργασίας για περισσότερη ευκολία.

Εναλλακτικά το Chrome έχει επίσης το Clear Browsing Data, ενώ ο Explorer έχει το Delete Browsing History.

haha είπε...

Πρόσεξα και εγώ ότι κάποτε δεν εμφανίζονται τα τελευταία updates,
ΟΜΩΣ για κάποιο (ανεξήγητο) λόγο όταν κάνεις κλικ στο "SEARCH BLOG" (ή "ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ") πάνω αριστερά (στο NavBar) δίπλα από το Search Box (δεν χρειάζεται καν να γράψεις τίποτε στο search box), τότε εμφανίζονται τα τελευταία Updates!!!
Δοκιμάστε το. Ελπίζω να δουλέυει για όλους!!

Richie είπε...

Για το θεμαν του ρι-φρεσh τζιαι το καθαρισμα γενικα του φυλλομετρητη (νομιζω εν ετσι που τον λαλουν) εγω εχω φαιαρφοξ τζιαι ειπα του καθε φοραν που του κουμπω το τσιλλιν να κλεισει θελω να τα καθαριζει ουλλα.Οποταν που εννα ξαναμπω εν ουλλα μια χαρα.Tools-->Options-->Privacy-->Settings τζιαι δκιαλεξε τζιαμε τι θελεις ή αν δεν σου καθεται η κουβεντα με το να τον κλειεις τζιαι να τον ανοιεις συνεχεια πηενε Tools-->Options-->Advcance-->Network Clear Now να καθαρισει το κασhε σου.Καμε τζι ενα ρεφρεσh τζιαι κανονικα εννα εισαι οκ.
Ατε τζιαι περκει εβοηθησα

the Idiot Mouflon είπε...

Και 'γω βρήκα τον καθαρισμό μνήμης να βοηθά (όχι πάντα) αλλά ένα ξαλάφρωμα της κεντρικής σελίδας δεν 'ν' κακή ιδέα.

Τα προφίλ στη πρώτη σελίδα μπορούν να λιγοστέψουν π.χ. 5 από τα settings / formatting / show X posts του Blgger DashBoard.

Οι "Σύνδεσμοι που παραπέμπουν στα προφίλ" στο περιθώριο αριστερά μπορούν να φύγουν και η χρονολογημένη αρχειοθέτηση να γίνεται ανά χρόνο / μήνες / τίτλο (νομίζω θέλει update to Layouts και όχι τα κλασικό, παλιό template του blogger) εν είδη ευρετηρίου των προφίλ και όχι μόνο.

stalamatia είπε...

Δεν ξέρω τι έκανες αλλά τα ιστομαγειρέματα βγήκαν αμέσως και σιγά άμα αργούνε και λίγο, τι έγινε; Θα χάσουν το τραίνο;Και πολλά έχεις κάνει Πένητα!!!

Lexi_penitas είπε...

Ευχαριστώ όλους όσους έγραψαν σχόλια ή έστειλαν e-mail. Τελικά φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν είναι τόσο σοβαρό και μπορούμε να ζήσουμε μαζί του!

Προς το παρόν δεν αλλάζει τίποτε.

Ανώνυμος είπε...

Μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια εκ μέρους σου η φιλοξενεία όλων των blog. Δεν νομίζω το πιο πάνω που γράφεις να είναι σοβαρό πρόβλημα. Τι κι αν αργεί 1-2 ώρες η ανάρτηση...Σιγα το θέμα. Αφού καμιά ανάρτηση στο τέλος δεν μένει παραπονεμένη!

nekatomenos είπε...

It's a conspiracy!
Σοβαρά όμως, αν τζαι επαρατήρησα το ίδιο πρόβλημα τελικά νομίζω φορτιζουν κάθε μια ώρα περίπου. Εδόκιμασα ούλλες τις προτάσεις στα σχόλια πάντως τζαι καμιά δεν μου έκαμε την διαφορά...
Ίσως να έκαμμες κατηγοριοποίηση των μπλογκς σε διαφορετικούς συναθροιστές; Ή αλφαβητικά; Ή αν εμφανίζονταν λιγότερα που τα πιό πρόσφατα;

the Idiot Mouflon είπε...

Με IE δείχνει μου το τελευταίο μου αλλά με Firefox εν ακόμη στο προηγούμενο μου ποστ.... Αγγγγγκκκρρρρρρρρ

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Powered by Blogger Tutorials

Κάνε γνωστή την παρουσία σου

Παροπλισμένα μπλογκς (105)