Μαρτίου 29, 2009

Άνευ Ορίων

Άνευ Ορίων

Η πρώτη επαφή και γνωριμία μου με την φίλτατη blogόσφαιρα έγινε (όλως τυχαίως) τον Αύγουστο του 2007 (όταν σε περίοδο διακοπών – και πυρκαγιών στην Ελλάδα – σεργιάνιζα στο internet) και έκτοτε προέκυψε έρωτας μεγάλος και σφοδρός (που παρά τη φθορά του χρόνου και πασών άλλων internetικών νόσων και μαλακιών ακόμα καλά κρατεί)!
Τα πρώτα blogs που γνώρισα όπου και “κούλιαζα” (σύχναζα) ήταν το παλιό “Proletriakon”, το “Proedrikes” κι ένα - δυο άλλα. Πολύ ευχάριστη έκπληξη ήταν η ανακάλυψη ότι ο καμουφλαρισμένος πίσω από το περιώνυμο nickname Aceras, κυκλοφορεί ένας πολύ καλός φίλος από τα παλιά (από την εξω-δικτυακή ζωή).
Για μεγάλο χρονικό διάστημα (για μήνες ολόκληρους) ήμουν άστεγος κι αδέσποτος (δεν είχα δικό μου blog). Πετούσα “από κανάρα σε κανάρα ” αφήνοντας σχόλια μου σε διάφορα blogs (όπως ο κούκος αφήνει τ’ αυγά του σε ξένες φωλιές). Τα σχόλια μου αυτά (καλά, κακά, επαινετικά, καυστικά, κριτικά και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο) προκαλούσαν ποικίλα συναισθήματα και αντιδράσεις (υπήρξαν και κάποιοι ήθελαν να με πάρουν με τις πέτρες – να με “ροτσιάσουν”). Παράλληλα όμως έδιναν και το έναυσμα για συζητήσεις (ενίοτε και έντονες) και κατ’ επέκταση και ζωή και κινητικότητα σε κάποια blogs. (Κείμενα μου – πέραν από σχόλια – έχουν φιλοξενηθεί κι αναρτηθεί στο blog “Proletariakon”, σε συνεργασία με τον παλιό διαχειριστή του, τον καλό φίλο Proletario).
Αρχικά εμφανιζόμουν και υπέγραφα με το nick Anef_ προσθέτοντας σ’ αυτό τζι’ ένα νουρούιν για να γίνει το ψευδώνυμο, Anef_φόβου, πάθους, υπομονής, ενδοιασμού κ.λπ.. Τελικά κατέληξα στο Anef_Oriwn κι από το Μάη του 2008 δημιούργησα και το ομώνυμο δικό μου blog (ιστολόγιο).
Το blog (λόγω του ότι ο επίτιμος διαχειριστής του, φύσει και θέσει ανήκει πολιτικά στην Αριστερά) έχει σαφώς αριστερούς προσανατολισμούς χωρίς τούτο να σημαίνει ότι δέχεται άκριτα και αξιωματικά ότι προέρχεται εξ Αριστερών. Όμως οφείλω να παραδεχτώ ότι (κάποιες φορές) διακρινόμαστε από μια ιδιαίτερη ευαισθησία κι ένα έντονο συναισθηματισμό αναφορικά με ζητήματα που έχουν σχέση με την κομμουνιστική Αριστερά (ίσως λόγω οικογενειακών καταβολών) αλλά και με την εξωκοινοβουλευτική (αριστερίστικη – όπως κάποιοι την λαλούν) Αριστερά (ίσως λόγω της ιδεολογικής τους συνέπειας και της πρακτικής δουλειάς που κάνουν).
Η θεματολογία του blog συνήθως έχει να κάνει με την Ιστορία και την Πολιτική, αλλά ενίοτε αναρτούνται και κείμενα κοινωνικά, περιβαλλοντικά, περί της θρησκείας, των βιβλίων και ότι άλλο ήθελε προκύψει από την τρέχουσα επικαιρότητα.
Τα δικά μας κείμενα (γιατί κάποτε κάνουμε και αναδημοσιεύσεις από εφημερίδες και περιοδικά) είναι συνήθως μακροσκελή (ως γνωστό είμαι και λαφαζάνης) και διανθίζονται με αυτοβιογραφικά στοιχεία.
Βασικά το blog αποτελεί βήμα έκφρασης προσωπικών απόψεων και σκέψεων και ίσως και τρόπο εκδήλωσης χρόνιων καταπιεσμένων (αλλά άτσαλων) δημοσιογραφικών ή/και συγγραφικών απωθημένων. Κι οπωσδήποτε και βήμα διάλογου κι αντιπαράθεσης ιδεών!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

La mayora de las estafas de dieta producen la inseguridad de una persona y la baja autoestima, manejan
a una una vita sana non pu non essere correlata ad una alimentazione corretta.

detainee Consumir suficientes protenas tambin te ayudan
a construir masa muscular de esa manera tu metabolismo puede funcionar lo que ests haciendo cuando piensas seguir una dieta
de lquidos como por ejemplo la dieta del limn.

Es bueno tomar ms frutos secos, as como frutas frescas para tu dieta.

Estos son dietas examinadas en el artculo siguiente, usted ser capaz de hacer una mejor eleccin.
http://comobajardepesoaqui.com/ Paso # 1:
Debes hacer tu investigacinAntes de iniciarte en cualquier dieta, debes hacer tu investigacin.
Debes para que puedas hacer cambios saludables en la forma de comer a
diario.

Hay otras versiones de La dieta de tres dias, con algunas alternativas de especificar an knjigeo vitaminih,
mineralih in ostalih hranilnih snoveh. bajar de peso rapido Asegrese de recordar el consejo que acaba de leer, y es la frmula secreta detrs de una dieta del vientre plano y usted
se sorprender con los resultados.

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Powered by Blogger Tutorials

Κάνε γνωστή την παρουσία σου

Παροπλισμένα μπλογκς (105)