Μαρτίου 07, 2009

Νέα στατιστικά και κάποιες νουθεσίες

Update: Τα μπλογκς έφτασαν τα 200! Αν το δικό σας δεν συμπεριλαμβάνεται, μην ντραπείτε να μου το πείτε. Σήμερα ανακάλυψα ότι είχα ξεχάσει τον Λέφτυ. Μήπως ξέχασα κι' άλλους;

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Κατάφερα και εξαφάνισα το προηγούμενο ποστ. Δυστυχώς χάθηκαν και τα σχόλια μαζί και πραγματικά λυπάμαι. (Wow, τα σχόλια τελικά παρέμειναν!)

Το ξενοδοχείο των μπλογκερς όπως το αποκάλεσε κάποιος φιλοξενεί ήδη 197 μπλογκς
και 71 προφίλς. Έχει 50 δηλωμένους αναγνώστες, (ανωτέρω), και περίπου 50 μπλογκς έβαλαν σύνδεσμο στο μπλογκ τους που παραπέμπει εδώ.

Επιτρέψτε μου κάποιες σκέψεις

Το "Κυπριακά μπλογκς" απέδειξε το δυναμισμό της Κυπριακής μπλογκόσφαιρας που υποψιαζόμουν. Η συνεύρεση μας από μόνη της θα δώσει νέα ώθηση τόσο στη ποσότητα όσο και στη ποιότητα αλλά και τη πυκνότητα των αναρτήσεων.

Σαν μεγαλύτερος, χαίρομαι την παρουσία εδώ όλων αυτών των νέων της πατρίδας μου. Η παρουσία τους εδώ αποδεικνύει ότι η κοινωνία τους αδικεί όταν απαξιώνει τόσο εύκολα τη νέα γενιά.

Θέλουμε δε θέλουμε, η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων μέσω του διαδικτύου θα επεκτείνεται συνεχώς. Μοιραία και ο ρόλος των μπλογκ θα μεγαλώνει. Η προοδευτικότητα των παιδιών που ονειρεύονται, που λέει και ο Ασερας, είναι δεδομένη. Ανεβάστε τη ποιότητα των αναρτήσεων μας. Σεβαστείτε απόλυτα τον αναγνώστη αλλά πάνω απ' όλα τον εαυτό σας και δεν έχω αμφιβολία ότι πολύ πριν μπορεί να υπολογίζει ο καθένας μας, τα μπλογκς θα αποκτήσουν λόγο και ρόλο στα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά μας δρώμενα.

Το ήθος των μπλόγκερς είναι άλλο ένα σημείο αναφοράς. Καμιά σχέση δεν έχει με τα διάφορα φόρουμς όπου ο διαγωνισμός της μεγαλύτερης βρισιάς και προσβολής είναι σε πρώτη ζήτηση. Ο άγραφος κανόνας του σεβασμού στην αντίθετη άποψη κυριάρχησε από μόνος του. Χωρίς να τον επιβάλει κανείς.

Η πατρίδα μας έχει ανάγκη νέους ανθρώπους με κριτική σκέψη και δυνατότητα παραγωγής ιδεών αλλά και νέας γνώσης. Από δω μπορούν να ξεπηδήσουν πολλοί τέτοιοι. Καλή συνέχεια σε όλους!


21 σχόλια:

Terra Incognita είπε...

Συγχαρητήρια και πάλι φίλε μου. Τις τελευταίες 2-3 μέρες είχα κάπου στα 70 clicks απο εδώ στο μπλογκ μου. Συνέχισε την καή δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

Λεξιπένητα,
αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν οι παραπομπές από το sync.gr. Μάλλον πρέπει να πήραν τη διεύθυνση από τη σελίδα σου, γιατί δε νομίζω να έγινε τόσο γνωστή η πιρόγα...Κατά τ' άλλα, αυξάνονται οι επισκέψεις από εδώ και μειώνονται οι άμεσες από αλλού. Αυτό σημαίνει ότι τείνει να μετατραπεί σε "κύρια οδό" όπως λες, άρα ήταν κάτι που έλειπε τόσο καιρό. Να 'σαι καλά και πάλι που μας "περιμάζεψες"...Καλή σου μέρα.

Υ. Γ. Προτιμώ να γράφω (όσο γίνεται) ανοιχτά και δημόσια ό,τι έχω να πω, έτσι από μένα δεν πρόκειται να "επιβαρυνθεί" το ηλεκτρονικό σου ταχυδρομείο...

stalamatia είπε...

Ναι ναι γι'αυτό ο μετρητής μου τα έφτυσε ήταν από τις πολλές επισκέψεις χα χα χα .Μπράβο Πένητα εσένα θέλουμε.

Ανώνυμος είπε...

http://tispatridos.blogspot.com/
http://topsaxthri.blogspot.com/
http://besas-o-amathusios.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

http://elfintoreality.wordpress.com/
http://zillionmilesaway.wordpress.com/
http://antipolitevomai.blogspot.com/
http://kosmikokratos.blogspot.com/
http://lemesia.wordpress.com/
http://defteras.blogspot.com/
http://rocknsane.wordpress.com/
http://syntyxanoume.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

http://www.kounoupin.blogspot.com/

Είμαι καινούριος εδώ αλλά υπόσχομαι να γράφω συχνά. Καλή συνέχεια :)

Κουνούπι είπε...

Ευχαριστώ που με συμπεριέλαβες!

απόπειρα εισήγησης για κατηγορίες:

-> πολιτικά
-> προσωπικά
-> συγγραφείς και παρουσιάσεις βιβλίων-ποιητών
-> ανεξάρτητη ενημέρωση
-> λάιφστάιλ
-> συνταγές
-> χιουμοριστικά
-> τέχνες

Καλή συνέχεια

Κ

Eva Neocleous είπε...

Είσαι αξιέπαινος Λέξη για την προσφορά σου στην Κυπριακή μπλογκόσφαιρα.
Δεν είναι και λίγο αυτό που έκανες μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γίνεται ένα μπλογκ να γίνει συναθροιστής, γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά του. Αν είναι τόσο σημαντικό να υπάρχει συνάθροιση προτείνω να αγοράσεις ένα domain και να το κάνεις συναθροιστή. Είναι φυσικά ένα θέμα οι τεχνολογικές γνώσεις που πρέπει να αποκτήσεις για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο. Όσο για το κόστος αυτού, μπορείς να βάλεις καμιά διαφήμιση για να βγαίνουν τα έξοδα. Δεν θα είναι και τόσο δύσκολο αν πιάνει τόσους και περισσότερους επισκέπτες καθημερινά.

Μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση αφού ο αρχικός σκοπός σου ήταν ένας οδηγός στην μπλογκόσφαιρα, είναι να παρετήσεις να ασχολείσαι με την συνάθροιση και να βάλλεις τα μπλογκς απλά ως λινκς.

Το προφίλ του κάθε μπλόγκερ μπορεί να αποτελεί ένα ποστ (αφού θα χρησιμοποιείς τον blogger), και ακολούθως να μπαίνουν αυτά τα ποστς σε αλφαβητικά λινκς. Έτσι μπορείς στην δεξιά στήλη να έχεις λινκς των 200-300-1000 κυπριακών μπλογκς και στην αριστερή τα λινκς των προφίλ. Σιγά σιγά η δεξιά στήλη μπορεί να εξαφανιστεί εντελώς και να δουλεύεις μόνο με τα προφίλ.

Δεν ξέρω φυσικά κατά πόσον υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των λινκς που μπορείς να βάλεις, όπως υπάρχει στον συναθροιστή.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια φίλε, για την καλή δουλειά και σε ευχαριστώ που με συμπεριέλαβες!

Κουνούπι είπε...

Λέξη_Πένητα νομίζω τελικά ότι εγώ μάλλον ανήκω στο δεξή συναρθοιστή καθώς δεν θα γράφω (μάλλον) για πολιτικά...

Κ

Ανώνυμος είπε...

ας γίνουν δύο blog με τις παρούσες κατηγορίες

και το ένα blog να παραπέμπει στο άλλο

osr

http://osr55.wordpress.com/

Νευρικoς είπε...

http://nevrikos.blogspot.com/

Συνέχισε!!

proudgaros είπε...

Μπράβο Κυρ Λέξη Μπράβο! Σαν γνήσιος Κυρ Μέντιος σε συγχαίρω και νομίζω να σε φωνάζουμε Πρόεδρο από δω και πέρα ε;

Blackbeard είπε...

Φίλε ΛεξηΠένητα γράψε με τζιαι στα Ιστομαγειρέματα σε παρακαλώ. Ακολουθώ το μπλόγκ τζιαι εν πολλά ωραίον, χαρά μου να συνεισφέρω τζι εγώ.

Ανώνυμος είπε...

http://arahni.blogspot.com
http://saikkopad.blogspot.com
http://neerie.blogspot.com
http://autumned.blogspot.com
http://enteleche1a.blogspot.com
http://mpiskotaki.blogspot.com
http://fallarismeni.blogspot.com

stalamatia είπε...

Επίσης οι πιο παλιοί μπλόγκερ μπορούν με μια επίσκεψη στα μπλογκ των καινούριων να τους ενθαρύνουν.Είναι σημαντικό νομίζω.

Alexandra είπε...

http://paralipomeno.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

http://lifewithingme.blogspot.com/

stalamatia είπε...

http://lifewithingme.blogspot.com/
Ρούθλες

lennuu είπε...

http://lennuu.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Powered by Blogger Tutorials

Κάνε γνωστή την παρουσία σου

Παροπλισμένα μπλογκς (105)