Οκτωβρίου 30, 2009



Οκτωβρίου 26, 2009

πραγματοποίησε τα όνειρα σου

πραγματοποίησε τα όνειρα σου

Είμαι από ένα χωριό της Μόρφου, είμαι παντρεμένη και μένω μόνιμα στην Ελλάδα από το 1979 .
Το μπλόγκιν το άρχισα αρχές του 2007 με τον τίτλο «ποτέ δεν είναι αργά» και το ψευδώνυμο Νοσταλγία). Μετά για τεχνικούς λόγους το κατήργησα και έφτιαξα αυτό που έχω τώρα.
Ο λόγος που αποφάσισα να μπλοκάρω ήταν για να έχω μια άλλη προσέγγιση με την Κύπρο και να μαθαίνω από τους απλούς πολίτες πως σκέφτονται για τα εκεί δρώμενα και όχι μόνο από τον τύπο. Σταλαματιά.

Μπλογκάρει από τον Ιούλιο του 2007

Οκτωβρίου 22, 2009

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου - Επίτροπος Περιβάλλοντος

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου - Επίτροπος Περιβάλλοντος

Ξεκίνησα το blog την πρώτη μέρα που διορίστηκα από τον Πρόεδρο Επίτροπος Περιβάλλοντος, την Ιουλίου 2006.
Το blog είναι για μένα ένα εξαιρετικό εργαλείο που μου δίνει την ευκαιρία να προβάλω, προβλήματα, απόψεις και σκέψεις και σαν αποτέλεσμα να έχω πολύ ενδιαφέρουσες μέχρι και επιστημονικού επιπέδου αναρτήσεις από τους επισκέπτες ανώνυμους και μη.
Τα θετικά σχόλια που παίρνω μου δίνουν τη δύναμη to keep Blogging !

Οκτωβρίου 19, 2009

Διάκριση Ρόλων Κράτους- Εκκλησίας


Ένα blog που ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2008 με στόχο την ανάπτυξη διαλόγου για τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας στην Κυπριακή Δημοκρατία. Περιέχει γενικότερα κείμενα προβληματισμού για τις σχέσεις θρησκείας-εκπαίδευσης- δημοκρατίας.


Σε αυτό το blog μπορείτε να δείτε τη λίστα των πολιτών που υπέγραψαν το κείμενο για τη διάκριση ρόλων κράτους- εκκλησίας. Το κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε αυτούσιο στη δεξιά στήλη του blog. Αν θέλετε να προστεθεί το όνομά σας στη λίστα στείλτε μας ένα e-mail στη διεύθυνση diakrisistatechurch@gmail.com.

Οκτωβρίου 18, 2009

Στροβολιώτης

Στροβολιώτης

Το παρόν ιστολόγιον δημιουργήθηκε την 14η Μαρτίου 2009. Σκοπό έχει να φιλοξενεί τα κείμενα που γράφω και δημοσιεύονται κατά καιρούς σε διάφορες εφημερίδες. Ως γνωστόν, πρόκειται περί κειμένων υψίστης πολιτικής σημασίας και θα ήταν άδικο αν δεν διεκδικούσαν μια θέση στην αιωνιότητα.
Θα δημοσιεύω και άλλα σχετικά κείμενα, ή σχόλια για τα δικά μου, ενώ θα προσπαθήσω να δημοσιεύσω επίσης και παλαιότερα δείγματα της προσφοράς μου προς τον αρθρογραφικό θησαυρό της Κύπρου, κάτι που ξεκίνησε πριν από δυόμιση σχεδόν δεκαετίες.
Ενίοτε το ιστολόγιον αυτό θα χρησιμοποιείται και ως ημερολόγιον της λοιπής, μη πολιτικής μου ύπαρξης.
Δεν πρόκειται για ανώνυμο χώρο. Εχοντας όμως ανώνυμο όνομα, θεωρώ πως για να έχω αμυδρές πιθανότητες επιβίωσης στην ιδιαιτέρως ενεργή Κυπριακή μπλοκόσφαιρα, καλό θα ήταν να έβαζα ένα μνημονικό ψευδώνυμο.
Στροβολιώτης λοιπόν! Εδώ και καιρό, από την μικρή περίοδο που δούλευε σωστά (λέμε τώρα!) η Κυπριακή Δημοκρατία!

Γιάννος Κ. Ιωάννου

Μπλογκάρει από το Μάρτη του 2009

Οκτωβρίου 14, 2009

Aceras Anthropophorum


Aceras Anthropophorum

Ο Aceras Anthropophorum εν ένα μικρόν φυτόν της οικογένειας των ορχιδέων. Βλαστά πας τες ξεροκαφκάλλες. Ζητά λλία πράματα για να ζήσει: ελευθερίαν, ησυχίαν τζαι ελάχιστες υλικές προϋποθέσεις. Στην Κύπρον εξιλείφτην λόγω της αλοάρκαστης ανάπτυξης. Αν κάποιος τον δει κάπου, να μεν το πει κανενού. Να μου πέψει μήνυμαν να πάμεν να θαυμάσουμεν τα φκιόρα του μαζίν τον Απρίλην. Υπόσχουμαι ότι δε θα τσαλαπατήσω ότι βλαστά γυρόν. Αναζητώ τζαι άλλου είδους ανθρωποφέρουσες ιδέες που τείνουν να ξιλειφτούν.


Μπλογκάρω που τον Γενάρην του 2007. Γράφω παραμύθκια, ιστορίες, γράφω για την φύσην, τζιαι για διάφορα οικολογικά θέματα. Δεν γράφω πολιτικά στο μπλόγκ μου. Τα γράφω στο πλόγκ proedrikes τζιαι σαν σχόλια στα μπλόγκς των άλλων. Από την Κύπρον είπαμεν εξιλίφτηκα. Έσυρα πέτραν πίσω μου προ αμνημονεύτων χρόνων τζιαι ζώ πάνω στες Ελβετικές Άλπεις, μακρυά από αγάλματα ηρώων, κουμπάρους σε υπουργεία, σακκούλλες ναϋλον τζιαι χαρτούτσιες παιγμένες μέσα στην φύση. Μου λείπει η φιλοξενία, η γενναιοδωρία τζιαι καλή καρκιά του μέσου Κυπραίου. Μου λείπει η Μεσογειακή φύση τζιαι οι παλιοί καλοί φίλοι τους οποίους βρίσκω μερικώς ψηφιακά πάνω στα μπλογκς.

Recent Posts

Powered by Blogger Tutorials

Κάνε γνωστή την παρουσία σου

Παροπλισμένα μπλογκς (105)