Απριλίου 15, 2009

ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ reloaded

ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ reloaded

Αρχισα με Άλλη Όχθη στο τέλος του 2005, από μια τυχαία συγκυρία: γνώρισα ένα δημοσιογράφο του ΠΟΛΙΤΗ και του ζήτησα να γράφω μια φορά τη βδομάδα κάποιο κείμενο που να αφορά νομικά θέματα. Η στήλη ξεχείλωσε γρήγορα προς όλες τις κατευθύνσεις. Δυόμιση χρόνια μετά, έκανα διάλειμμα και επανήλθα με την reloaded Άλλη όχθη στο www.allioxthi-reloaded.blogspot.com. Αντί βιογραφικού, σας πληροφορώ για τα ακόλουθα:


1. Η πιο αγαπημένη μονομανία μου; Μπορώ να ακούσω συνεχόμενα το ίδιο τραγούδι δεκάδες φορές.


2. Έχω φτάσει ως εδώ με μόνα εφόδια την οικογένεια, τους φίλους και κάτι παράδοξες φωνές που ακούω σπάνια στο κεφάλι μου. Δεν είναι και λίγα τώρα που το σκέφτομαι...


3. Τρελαίνομαι να παίζω ποδόσφαιρο. Είναι η μόνη δραστηριότητα που με συνδέει με την παιδική μου ηλικία.


4. Θα ΄θελα να είχα πει «άντε γαμήσου, ρε ηλίθιε» στο διοικητή μου στο στρατό και στους εκάστοτε διευθυντές που γνώρισα. Σεβάστηκα υπερβολικά τη θέση τους – όχι εκείνους.


5. Έχω αδερφικούς φίλους και αστείες ιστορίες να πω που σχετίζονται με αυτούς.


6. Ερωτεύτηκα μερικές φορές κάτι μυστήρια κορίτσια. Αγάπησα μια φορά, μια τρελή μετεωρολόγο.


7. Τα ομορφότερα μου καλοκαίρια τα πέρασα μαζί της. Όταν τα σκέφτομαι, μια αρμύρα αναδύεται στον ουρανίσκο.


8. Δεν έχω κανένα σχέδιο ζωής, ακολουθώ ένα εσωτερικό μονοπάτι που φανερώνεται τις πιο αναπάντεχες στιγμές: προς το παρόν με έχει στείλει στη Φλωρεντία.


9. Γεννήθηκα από μήτρα μακεδόνισσα, η φύτρα μου κρατάει από τη Μικρασία, βαφτίστηκα από πόντιο και μιλώ κυπριακά: Είμαι, δηλαδή, 4 φορές Έλληνας.


10. Δεν πιστεύω σε Θεό – πιστεύω στον άνθρωπο και στην αγάπη.


11. Αποκηρύσσω με βδελυγμία τη βία. Ευτυχώς, μόνο δύο φορές έπαιξα ξύλο στη ζωή μου. (Ως παιδί, εκμεταλλεύτηκα τη διαφορά ηλικίας με το ασλάνι της βιτρίνας και του έκανα το βίο αβίωτο. Του ζητώ συγγνώμη από εδώ.)


12. Δεν έχω αγαπημένο ποιητή. Βρίσκω ποιήματα που ταιριάζουν σε συγκεκριμένες στιγμές: όλα έχουν ειπωθεί.


13. Οι κοπέλες που ήμουν μαζί τους λένε ότι πολλές φορές τα βράδια κάνουμε σεξ και το πρωί δεν θυμάμαι τίποτα. Μυστήριο...


14. Δεν πιστεύω στα ζώδια, ακόμα και όταν επιβεβαιώνουν την εκδικητικότητα και τις εμμονές των σκορπιών.


15. Έχω ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές που τις βγάζω κυρίως στον εαυτό μου – ενίοτε και στις σχέσεις μου.


16. Έχω κάνει χασίς και κοκαΐνη στην Ολλανδία. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το σεξ και το ποδόσφαιρο είναι οι καλύτερες ντόπες.


17. Μπορώ να γίνω σκληρός, αν θεωρώ ότι έχω δίκαιο ή ότι υπερασπίζομαι μια δίκαιη υπόθεση.


18. Θέλω να ταξιδέψω στη Λατινική Αμερική για αρκετό καιρό. Ας το βαφτίσουμε όνειρο ζωής.


19. Έχω δει το Δημήτρη Μητροπάνο να χορεύει ένα ζεϊμπέκικο επί σκηνής. Δεν έχω δει τίποτα πιο αρρενωπό.


20. Είμαι αντιφατικός και λατρεύω τις παραδοξότητες. Νιώθω φτιαγμένος για τα πιο μεγάλα και τα πιο ψηλά. Ταυτόχρονα, έχω αυτοκαταστροφικές τάσεις.


21. Μισώ τους τεμπέληδες, τους βλάκες και τους αδιάφορους. Αυτό σημαίνει ότι ο πρόσφορος κοινωνικός κύκλος μου είναι εξαιρετικά περιορισμένος.


22. Είμαι παθιασμένος με τα βιβλία, τις εφημερίδες και το θέμα του διδακτορικού μου: τους desaparecidos.


23. Το βιολογικό μου ρολόι έχει κτυπήσει εδώ και λίγο καιρό. Ζητείται μάνα.


24. Η Αριστερά, ως στάση ζωής, με βρίσκει σύμφωνο στα γενικά της προτάγματα. Αρνούμαι, ωστόσο, να καλουπωθώ σε κομματικές γραμμές.


25. Οι βροχερές μέρες μου προκαλούν μελαγχολία.

Απριλίου 01, 2009

Spaghetti thoughts

Spaghetti thoughts

O Αντρίκκος είναι ένας τυπικός (αλλά όχι κλασσικός) Κύπριος. Με την γυναίκα του, τη δουλειά του, το αυτοκίνητο του, το διαμέρισμα του κ.τ.λ. Συνήθως θα τον βρείτε στο γραφείο ή στο σπίτι του. Μέσα-μέσα πάει για καφέ, για φαΐ άτε και κανένα σινεμά. Η ζωή του τον ικανοποιεί σε κάποιο βαθμό αλλά πάντα πιστεύει μέσα του ότι μπορεί να την κάμει καλύτερη. Το μεγάλο του πρόβλημα είναι ότι αυτοί που διοικούν τον τόπο του δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να του κάνουν την ζωή του καλύτερη και προβληματίζεται γι'αυτό. Το blog του είναι ένα μέσο για να εκφράσει τους προβληματισμούς του (και όχι μόνο)...

Ασχολείται με το μπλόγκιγκ από το Μάρτη του 2006

Αντίδραση25

Αντίδραση25

Μπήκα σε αυτό τον τρόπο έκφρασης και αγώνα περί τα τέλη Μαρτίου του 2008 γιατί δεν μπορούσα να μένω πλέον θεατής σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.
Οι λέξεις αγάπη, όπως την δίδαξε ο Χριστός, και αλληλεγγύη τα απαραίτητα κριτήρια για τα θέματα που αφορούν την κοινωνία και τον συνάνθρωπο μας.
Παραθέτω τους δικούς μου προβληματισμούς και σκέψεις σε ότι μας απασχολεί (δεν είμαστε μόνοι μας σ' αυτόν τον κόσμο). Το πρόβλημα του άλλου, θα γίνει και δικό μας, αν δεν αντιδράσουμε άμεσα.
Τα θέματα του περιβάλλοντος δεν έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Σαν Διαχειριστής Περιβάλλοντος, στο επάγγελμα, προσπαθώ να μεταδώσω τις γνώσεις μου και να προβληματίσω αυτούς που παίρνουν αποφάσεις, για εμάς, χωρίς εμάς.
Όποτε μπορώ, προτείνω πράγματα που πιστεύω ότι θα κάνουν καλύτερη την διαβίωση μας σ' αυτό το τόπο, είτε μέσα από το δικό μου ιστιολόγιο, είτε μέσα από τα σχόλια σε κάποια άλλα ιστιολόγια.
Και μην ξεχνάτε: Η ΑΝΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ γι' αυτό, ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Recent Posts

Powered by Blogger Tutorials

Κάνε γνωστή την παρουσία σου

Παροπλισμένα μπλογκς (105)