Μαρτίου 29, 2009

Άνευ Ορίων

Άνευ Ορίων

Η πρώτη επαφή και γνωριμία μου με την φίλτατη blogόσφαιρα έγινε (όλως τυχαίως) τον Αύγουστο του 2007 (όταν σε περίοδο διακοπών – και πυρκαγιών στην Ελλάδα – σεργιάνιζα στο internet) και έκτοτε προέκυψε έρωτας μεγάλος και σφοδρός (που παρά τη φθορά του χρόνου και πασών άλλων internetικών νόσων και μαλακιών ακόμα καλά κρατεί)!
Τα πρώτα blogs που γνώρισα όπου και “κούλιαζα” (σύχναζα) ήταν το παλιό “Proletriakon”, το “Proedrikes” κι ένα - δυο άλλα. Πολύ ευχάριστη έκπληξη ήταν η ανακάλυψη ότι ο καμουφλαρισμένος πίσω από το περιώνυμο nickname Aceras, κυκλοφορεί ένας πολύ καλός φίλος από τα παλιά (από την εξω-δικτυακή ζωή).
Για μεγάλο χρονικό διάστημα (για μήνες ολόκληρους) ήμουν άστεγος κι αδέσποτος (δεν είχα δικό μου blog). Πετούσα “από κανάρα σε κανάρα ” αφήνοντας σχόλια μου σε διάφορα blogs (όπως ο κούκος αφήνει τ’ αυγά του σε ξένες φωλιές). Τα σχόλια μου αυτά (καλά, κακά, επαινετικά, καυστικά, κριτικά και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο) προκαλούσαν ποικίλα συναισθήματα και αντιδράσεις (υπήρξαν και κάποιοι ήθελαν να με πάρουν με τις πέτρες – να με “ροτσιάσουν”). Παράλληλα όμως έδιναν και το έναυσμα για συζητήσεις (ενίοτε και έντονες) και κατ’ επέκταση και ζωή και κινητικότητα σε κάποια blogs. (Κείμενα μου – πέραν από σχόλια – έχουν φιλοξενηθεί κι αναρτηθεί στο blog “Proletariakon”, σε συνεργασία με τον παλιό διαχειριστή του, τον καλό φίλο Proletario).
Αρχικά εμφανιζόμουν και υπέγραφα με το nick Anef_ προσθέτοντας σ’ αυτό τζι’ ένα νουρούιν για να γίνει το ψευδώνυμο, Anef_φόβου, πάθους, υπομονής, ενδοιασμού κ.λπ.. Τελικά κατέληξα στο Anef_Oriwn κι από το Μάη του 2008 δημιούργησα και το ομώνυμο δικό μου blog (ιστολόγιο).
Το blog (λόγω του ότι ο επίτιμος διαχειριστής του, φύσει και θέσει ανήκει πολιτικά στην Αριστερά) έχει σαφώς αριστερούς προσανατολισμούς χωρίς τούτο να σημαίνει ότι δέχεται άκριτα και αξιωματικά ότι προέρχεται εξ Αριστερών. Όμως οφείλω να παραδεχτώ ότι (κάποιες φορές) διακρινόμαστε από μια ιδιαίτερη ευαισθησία κι ένα έντονο συναισθηματισμό αναφορικά με ζητήματα που έχουν σχέση με την κομμουνιστική Αριστερά (ίσως λόγω οικογενειακών καταβολών) αλλά και με την εξωκοινοβουλευτική (αριστερίστικη – όπως κάποιοι την λαλούν) Αριστερά (ίσως λόγω της ιδεολογικής τους συνέπειας και της πρακτικής δουλειάς που κάνουν).
Η θεματολογία του blog συνήθως έχει να κάνει με την Ιστορία και την Πολιτική, αλλά ενίοτε αναρτούνται και κείμενα κοινωνικά, περιβαλλοντικά, περί της θρησκείας, των βιβλίων και ότι άλλο ήθελε προκύψει από την τρέχουσα επικαιρότητα.
Τα δικά μας κείμενα (γιατί κάποτε κάνουμε και αναδημοσιεύσεις από εφημερίδες και περιοδικά) είναι συνήθως μακροσκελή (ως γνωστό είμαι και λαφαζάνης) και διανθίζονται με αυτοβιογραφικά στοιχεία.
Βασικά το blog αποτελεί βήμα έκφρασης προσωπικών απόψεων και σκέψεων και ίσως και τρόπο εκδήλωσης χρόνιων καταπιεσμένων (αλλά άτσαλων) δημοσιογραφικών ή/και συγγραφικών απωθημένων. Κι οπωσδήποτε και βήμα διάλογου κι αντιπαράθεσης ιδεών!

Μαύρο Αίμα

Μαύρο Αίμα - Andreas Gregoriou

Το Μαύρο Αίμα δημιουργήθηκε το Μάιο του 2008. Σκοπός της δημιουργίας του ήταν η προσπάθεια του δημιουργού του να εκφράσει τις απόψεις του και το προβληματισμό του για τα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας αλλά και προβλήματα που απασχολούν το παγκόσμιο.
Ανδρέας Γρηγορίου

Δημοκρατικός

Δημοκρατικός - Andreas F. Stavrou
Εκπαιδευτική Παρέμβαση

Άρχισα να μπλοκάρω τον Απρίλιο του 2008.
Είμαι εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Κύπρο.Περιπλανιέμαι διαβάζοντας και διαβάζω περιπλανώμενος. Αναζητώ απαντήσεις μουσικές για τους πολλούς

Διω ππουνιές τζιαι σπάζω τα ούλλα

Διω ππουνιές τζιαι σπάζω τα ούλλα - Andraias

Ο Αντρέας, είναι μουσικοτεχνολόγος – μηχανικός ήχου – ηχολήπτης, ασχολείται με την μουσική και τον αθλητισμό. Το Μπλόκ «Διώ ππουνιές τζιαι σπάζω τα ούλλα όπου σταθώ τζιαι όπου βρεθώ», αναλύει τα γεγονότα σύμφωνα πάντα με την ιδιοσυγκρασία του συγγραφέα. Του αρέσει να ανακαλύπτει νέα πράγματα, είτε αυτά είναι σκέψεις, είτε είναι γνώσεις είτε είναι άνθρωποι είτε είναι εμπειρίες. Σε γεννικές γραμμές ‘την ψάχνει’ και προχωρά ανάλογα με το πώς θα δημιουργήσουν τελικά αυτές οι νέες ανακαλύψεις τα ερεθίσματα για την ανακάλυψη νέων πραγμάτων.
Ο Αντρέας μπλογκάρει από τον Ιανουάριο του 2007.

ΑντίΠΑΡΑΚΜΗ

ΑντίΠΑΡΑΚΜΗ - Andkand

Ο Andkand είναι ένα άκρως πολιτικοποιημένο άτομο με κοινωνικές (και άλλες) ευαισθησίες. Ζει κάπου μεταξύ Λευκωσίας και Θεσσαλονίκης.
Έχει κηρύξει ανυποχώρητο πόλεμο ενάντια στην παρακμή και την βλακεία. Παρόλο που γνωρίζει ότι η βλακεία είναι ανίκητη, κάνει ότι μπορεί και είναι διατεθειμένος να πολεμήσει μέχρι εσχάτων…
Το blog μου φιλοδοξεί να γίνει μια γροθιά στο στομάχι του εφησυχασμού και της παραπληροφόρησης!

Γράφει από τον Αύγουστο του 2006

Μαρτίου 27, 2009

Economics in Cyprus and Malta

Economics in Cyprus and Malta - Alexander Apostolides
"Alexander Apostolides: A PhD Student in Economic History at the London School of Economics. Currently working on estimating the Historical National Accounts of Cyprus and Malta for the period 1921 - 1938"

Γράφει από τον Φεβράρη του 2008

Αναμνησία

Αναμνησία

Αναμνησία = ανάμνηση + αμνησία
κάποια πράγματα είναι καλύτερα λησμονημένα

Γράφει από Αύγουστο του 2008

Αναγνώστρια

Αναγνώστρια

Διατηρώ ένα από τα πιο παλιά κυπριακά blogs, από τον Ιούνιο του 2006. Σ' αυτό κάνω βιβλιοπαρουσιάσεις, ανελλιπώς από τότε, κατά κανόνα ένα βιβλίο την εβδομάδα. Παρουσιάζω ελλαδικές, κυπριακές, αλλά και ξένες (σε μετάφραση) εκδόσεις. Πάρα πολλοί βιβλιόφιλοι το έχουν προσέξει και πολλά είναι τα σχόλια που παίρνω. Μπορείς επομένως να το περιλάβεις στο μπλογκ που δημιούργησες και που αφορά όλα τα κυπριακά μπλογκς.

Δουκάτον

Δουκάτον - Misharos

Που λέτε...Είμαι 15 χρονών τζιαι έχω ύψος 1.73. Το μπλογκ άνοιξα το γιατί βαρκούμαι να κάτσω να θκιεβάσω τζιαι επειδή εν ξεκολλώ που το ππισι, εγύρευκα κάτι να ποσκολιούμαι.

Περιλαμβάννει διάφορες πελλάρες, διάφορα διάφορα τζιαι κανέναν σοβαρόν, τζιαι κανέναν αστείον μέσα μέσα.

Αυτά...σι γιου

Γράφει από το Δεκέμβρη του 2008

Λέσχη Ανάγνωσης

Λέσχη Ανάγνωσης - Nicos

Είμαι από την Πάφο, κατοικώ στη Λεμεσό και εργάζομαι στη Λάρνακα (επι του παρόντος).
Εφτιαξα το ιστολόγιο μου τον Νοέμβριο του 2008.
Το ονόμασα Λέσχη Ανάγνωσης κι ευελπιστώ ότι με τον καιρό θα γίνει.
Τα θέματα του μπλογκ αφορούν κυρίως λογοτεχνία -ποίηση.

Ombion

Ombion

To Ombion, symplwritika diakyveuοmeno keimenika, akolouthei to "Avalanche, would you share my last pursuit?" (Baudelaire)

Γράφει από τον Δεκέμβρη του 2003

Μαρτίου 25, 2009

Επισημάνσεις

Επισημάνσεις - Εύα Νεοκλέους

Είμαι Φιλόλογος στη Μέση Εκπαίδευση.
Δημιούργησα το ιστολόγιό μου τον Οκτώβριο του 2008 ως μια ανάγκη ελεύθερης έκφρασης και επικοινωνίας. Επέλεξα να γράφω επώνυμα, εκτιμώ και σέβομαι όμως κι όσους επιλέγουν την ανωνυμία.
Η θεματολογία μου ποικίλει. Καταπιάνομαι τόσο με φιλολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, όσο και με γενικότερα θέματα που αφορούν την πολιτική, τα πολιτιστικά δρώμενα,τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του σύγχρονου κριτικά σκεπτόμενου πολίτη. Με ενδιαφέρουν ακόμα το κυπριακό και οι προοπτικές επίλυσής του, η θέση της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία,η ποίηση, το μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος και πολλά άλλα.
Επισημάνσεις γενικά... Χωρίς δογματισμούς,χωρίς επιτήδευση, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και πάνω απ΄όλα με καλή διάθεση. Εύα Νεοκλέους

Τίποτε δεν χαρίζεται….. όλα κερδίζονται μόνο όταν τα διεκδικούμε και τα θέλουμε αληθινά

τίποτε δεν χαρίζεται….. όλα κερδίζονται μόνο όταν τα διεκδικούμε και τα θέλουμε αληθινά - OSR55

Άρχισα να γράφω στο μπλογκ από το Μάη του 08. Το ύφος μου είναι γενικά καυστικό, έντονο και φορτισμένο συναισθηματικά και ενδεχομένως θα ενοχλήσει κάποιους που θα διαβάζουν τα κείμενα και σχόλια μου.... Αυτό όμως που πιστεύω ότι θα πρέπει να έχει σημασία για τα κείμενα είναι όχι ο τρόπος που αυτά γράφονται αλλά κατά πόσο αυτά που γράφονται ανταποκρίνονται στην αλήθεια ή όχι…..

The Blog of Pak

Το μπλογκ του Πακ

Ο Pak είναι ένας μέτριος ανθρωπος σαν τους πλείστους από εσάς. Πάει δουλειά, θωρεί μάππα, παίζει στοιχήματα. Οσον και να προσπάθησε να φιλοσοφήσει τη ζωή του εν του φκαίνει. Ούτε συγγραφέας είναι, ούτε ποιητής, ούτε διανοούμενος. Ένας απλός ανθρωπάκος της γειτονιάς είναι σαν αυτούς που προσπερνάτε κάθε μερα. Είναι ο καθημερινός άνθρωπος που κάποιου θέλει να τα πεί αλλά εν τον ακούει κανένας. Γι αυτό και γράφει όποτε του δόξει τις μέτριες σκέψεις του χωρίς blogoκοινωνικές εξαρτήσεις σε αυτό το σημειωματάριο, το blog του. Αν δεν έχετε τίποτε καλύτερο να κάμετε, κοπιάστε...

Μπλογλάρει από το Γενάρη του 2007

Παπουτσόσυκο

Παπουτσόσυκο

Ανακαλυψα το πλοκκιν πριν κανενα χρονο . Εκουκλησα μια κυπριακη λεξη τζιαι ο κουκλης εφκαλε μου θκυο τρια κυπριακα πλοκς. Ενθουσιαστηκα που ανακαλυψα κοσμο που εκφραζετουν στη γλωσσα του χωρις να την υποτιμα. Μετα που λλιους μηνες αρκεψα τζιαι εγιω.Δεν αποκαλυπτω πολλα προσωπικα στοιχεια στο πλοκ μου γιατι οπως ειναι φυσικο διαφορετικα θα αντιμετωπισει καποιος τον πλοκκερ τον πανικκο τον 40ρη που εν κκελης, μεινισκει στο γερι τζιαι ψηνει σουγλακια τζιαι διαφορετικα τον ιππολυτο που καμνει διδακτορικο στην πυρινικη φυσικη στο ΜΙΤ τζιαι εν ξανθος γαλανοματης τζιαι ποζαρει αλα τζειμς ντην στην φωτογραφια του προφιλ του .

Μπλογκάρει από τον Αύγουστο του 2008

Μαρτίου 21, 2009

Αγαθόν το εξομολογείσθαι

Αγαθόν το εξομολογείσθαι - Phlou...flis

Εκ Κυρηνείας Κύπρου καταγόμενος και εν Λαρίσση Θεσσαλίας διαμένων εργαζόμενος. Μπλογκάρω με το ψευδώνυμο phlou...flis, από τις 23 Δεκεμβρίου 2007 και σήμερα αισίως και ασθμένων διατηρώ και συντηρώ τα έξι μπλόγκς, χωρίς κάποιο από αυτά να είναι αμιγώς κυπριακής θεματολογίας. Το "αγαθόν...", είναι το κύριο ιστολόγιό μου με ποικίλη θεματολογία, που αφορά σε πλείστα όσα θέματα, από πολιτική μέχρι σάτυρα. Εδώ υπάρχουν και θέματα με αμιγώς κυπριακό ενδιαφέρον αλλά και σκέψεις και προσωπικές μου απόψεις, προτάσεις και παρατηρήσεις, πληροφορίες και σχόλια, λιτά και εύπεπτα.

Πλατφόρμα Ενωμένη Κύπρος

Πλατφόρμα Ενωμένη Κύπρος

Στο ιστολόγιο θα βρείτε:
* υλικό της Πλατφόρμας και των μέλων της (ανακοινώσεις/Το Καλέμι)
* ενημέρωση για τις δράσεις της Πλατφόρμας
* υλικό για Εκπαιδευτικούς
* επιλογή άρθρων από τον Τύπο σχετικά με εκπαιδευτικά θέματα, τη μεταρρύθμιση κλπ.

Μη διστάσετε να στείλετε το δικό σας υλικό ή τα σχόλια και τις εισηγήσεις σας.
"Πλατφόρμα Ε/κ και Τ/κ Εκπαιδευτικών Ενωμένη Κύπρος", (ε/κ τμήμα)

Από τον Νιόβρη του 2003

Στήλη Άλατος

Στήλη Άλατος - Πολίτης Πήττας

Στην μπλογκόσφαιρα με τη Στήλη Άλατος είμαι από το 2007. Είχε προηγηθεί το ιστολόγιο "Δύων Ανατέλλων" με πολύ μεγάλη επιτυχία από το 2003 μέχρι το 2007 με κυρίως "κοινό" από την Ελλάδα και κυρίως ας πούμε λογοτεχνικού περιεχομένου. (ωστόσο και αυτό το έκανα στην Κύπρο, εφ όσον ζω εδώ από το 2002).Η στήλη δημοσιεύεται κάθε Σάββατο στην Κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και μετά, τα άρθρα ανεβαίνουν εδώ για συζήτηση και σχολιασμό. Τακτικά, ανάλογα με την επικαιρότητα, γράφω και ανεξάρτητα κείμενα μόνο για διαδικτυακή δημοσίευση. Γιώργος Πήττας

Απογευματινός θάνατος

Απογευματινός θάνατος - Πράσινη Νεράϊδα

Ξεκίνησα να διαβάζω ελληνικά μπλογκς το 2006, μετά πέρασα και στα κυπριακά.
Το γεγονός πως ήρθα Κύπρο για σπουδες βοηθησε στηνν εκμαθηση της κυπριακής, αλλά άμα με ακούσεις θα βάλεις τα γέλια!
Ενας κυπριος μπλογκερ μου ειπε να το δοκιμασω,οτι σιγουρα εχω κατι να πω. Eτσι ξεκινησα να γραφω το νοεμβρη του 2008.
κυριως γραφω για τη ζωη μου στο νησι.
Aλλα μερικες φορες χανω τον ελεγχο και αρχιζω να μιλαω για αλλα πραγματα. Φλαμινκο που κανουν βολτα στο ταβανι,φλεγομενες ζαχαρες,βιονικα ποδοπωλεια,μπαλαρινες στο χειρουργειο κλπ κλπ.
Τρελαινομαι για ντονατς(faith in donuts), φεστιβαλς και ηλιοθεραπεια/φωτοσυνθεση!
Να θυμάστε:το νερο δεν κανει καλο στο φλαουτο!
Θέλω να αποκτησω ενα μωρο ελέφαντα!

Νέον Προλεταριακόν


Νέον Προλεταριακόν

Το Προλεταριακόν ξεκίνησε από τον Προλετάριο τον Αύγουστο του 2007, ως το on-line μεζεδοπωλείο ιδεών και απόψεων που αφορούν κυρίως την αριστερά, την πάλη των τάξεων, το μέλλον του αγώνα. Στην πορεία ο Προλετάριος για πολλούς και διάφορους λόγους παρέδωσε τη σκυτάλη σε τρεις νεαρούς μπλογκερς με σκοπό να συνεχίσουν το "ταξίδι": τον Νέο Προλετάριο, τη Ρόζα Λούξεμπουργκ και τον Διεθνιστή.
Είναι ένα μπλογκ που επιδιώκει να δώσει το στίγμα της ριζοσπαστικής-κομμουνιστικής Αριστεράς στην κυπριακή μπλογκόσφαιρα, μακριά από συμπεριφορές συνέναισης και ενότητας, αφού βασική θεωρία του μπλογκ είναι ότι μόνο μέσα από τη "σύγκρουση" ιδεών προκύπτει αποτέλεσμα.

Μαρτίου 18, 2009

Ππουστόπαιδο

Ππουστόπαιδο

Εσήκωννε ο Μακάριος το ράσο; Τελικα έσιει τραβεστί στο ραουνταπάουτ του ΟΧΙ; Μα που εν τελοσπάντων οι Κυπραίοι ππούστηες τζαι γιατί όσοι βρίσκουμε εν παντρεμένοι, κομπλεξικοί ή both of the above; Καυτά ερωτήματα, σίουρα, αλλά για μένα το κύριο σαν μπλόγκερ ένει να ξεπεράσουμε νάκκο το στερεότυπο του Κυπραίου ππούστη που καλαμαρίζει τζαι ονειρεύκεται να πάει να βρει την ελευθερίαν του με τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου τζαι την Απόλυτη στην Αθήνα. Τζαι να πούμε τον κώλο κώλο τζαι τον ππούστη ππούστη. Όπως ούλλες οι κουλτούρες, η Κυπριακή χωρεί μας τζαι εμάς, απλώς χρειάζεται νάκκο lube για να την ξαννοίξουμε λλίο. Φκάλλω ποστ που τον Ιούλη του 2007.

Prawnkraka

Prawnkraka - Maria.t & Morfeas9

"To prepare a proper prawnkraka add some RoAm(who has abandoned us after the blog's first b-day), some maria t. and some morfeas9. Then you have the perfect combination of cultural, political, socio-economical, mathematical notions to stimulate your thinking device (for best results of the recipe try it in the climates of London and Nicosia). If this recipe does not work then try the following:
Prawn Crackers:
Krupuk or Kerupuk, or Kroepoek in Dutch spelling (Indonesia), or Keropok (Malaysia), is a popular snack in parts of Southeast Asia. It consists of deep-fried crackers made of flour (usually tapioca flour or potato flour) and flavoured with fish, prawns or vegetables...
Deep fried μες το χογλαστόν το λάδιν since January 2008."

Inferno, Purgatorio, Paradiso

Inferno, Purgatorio, Paradiso - Ρακουνέτα

Beneath the remains • Ένα τσιγάρο μόνο του καίγεται στο σταχτοδοχείο, καπνός στη στέγη μιας χαμένης Ιθάκης και η Πηνελόπη μπροστά στον αργαλειό της νεκρή… Αν σου είπα ψέματα δεν ήταν για να σε ξεγελάσω, ήταν για να σε προστατέψω από τον ίσκιο σου. Από χαρτί, ναι από χαρτί. Το άσπρο πάνω στο άσπρο και το μάρμαρο σχεδόν γυμνό. Έτσι πέρασαν χρόνια, λύκοι, λέξεις και φεγγάρια. Δεν ήταν χαστούκια, χειροκροτήματα ήταν. Σου αφήσαν σημάδια. Το σχεδόν άσπρο, το σχεδόν κίτρινο. Βαθύ, βαθύ το πέσιμο, βαθύ, βαθύ το ανέβασμα. Και εσύ φεύγεις, φεύγεις μακριά… Να πω καληνύχτα? Μα τι να την κάνεις; Η φιγούρα πλάι στα άστρα, κι εγώ εδώ… Μια λέξη, μοναχά μια λέξη, μια λέξη ο κόσμος…

Γράφει από τον Οκτώβρη του 2006

Σύνταξη (Αριστερο)χειρίας

Σύνταξη (Αριστερο)χειρίας

Name: Ρωξάνη, άλλως Rock ‘n’ sane
Age: Ετησίως αυξανόμενη
Political views: Political Party All Night Long
Religious views: Rastafarian
Profession: Watching others watching grass grow
Interests: Διδασκαλία της νοηματικής σε σουαχιλόφωνους, χορογραφίες άνευ μουσικής, εφευρέσεις τύπου μαύρο highlighter, δημιουργία άκυρων προφίλ. Γράφει από το Γενάρη του 2007

Μαρτίου 17, 2009

Life within me

Life within me - Ruth_less

Κινούμαι στον κόσμο των blogs από τον Αύγουστο 2008. Γράφω για ότι μου κινεί το ενδιαφέρον... για όσα μου συμβαίνουν... για όσα νοιώθω. Το όνομα μου, Ruth, έχει δύο πρόσωπα - άλλοτε ruthless (αμείλικτη) για λόγους επιβίωσης και άλλοτε ruthfull (συμπονετική) για να μην ξεχνιέται ο Άνθρωπος μέσα μας... Γιατί και η ζωή αυτά τα δύο πρόσωπα έχει.

My personal labyrinth of words, literary images and ideas

My personal labyrinth of words, literary images and ideas - Skeptic Anonymous

Όταν άρχισα να μπλογκάρω, Οκτώβρη του 2006 ήμουν στο Λονδίνο και για αυτό το έκανα συνήθως στην αγγλική. Έχω αρκετούς αγγλόφωνους φίλους που περιστασιακά με διαβάζουν για αυτό και έχω μια προτίμηση στην αγγλική. Επίσης είτε το θέλουμε, είτε όχι η αγγλική είναι η lingua franca (ειρωνικός όρος) της εποχής μας. Συνεπώς θεωρητικά τουλάχιστον αν γράφω κυρίως στα αγγλικά θα μπορεί να με διαβάσει περισσότερος κόσμος. Όμως σύντομα ανακατώθηκα και στην κυπριακή μπλογκόσφαιρα. Έκανα σκέψεις να διατηρήσω δυο ιστολόγια ένα στην ελληνική και ένα στην αγγλική αλλά βαριέμαι. Τα θέματα που με ενδιαφέρουν είναι πολλά και διάφορα εξου και ο τίτλος της σελίδας μου - προσωπικός λαβύρινθος. Άρα περιέχει λίγο από όλα, ιστορία, πολιτική, επικαιρότητα, αποσπάσματα από αγαπημένα λογοτεχνικά κείμενα και τελευταίως αυτοβιογραφικές καταχωρήσεις. Σκέψεις να δώσω μια πιο συγκεκριμένη μορφή στο ιστολόγιο μου δεν ευδοκίμησαν. Ίσως είναι καλύτερα έτσι ποιος ξέρει;

Κατά βάθος έχω χιούμορ έστω και αν δεν μου φαίνεται.

Skonte

Skonte

Το skonte.blogspot.com άρχισε Νοέμβριο του 2007 και ήταν μια λύση για να λέει ο SKonte αυτά που τον ενοχλούσαν κάπου για να μην τα κρατάει μέσα του και να κινδυνεύει και η υγεία του. Ο SKonte είναι αντιπαθητικός στην αρχή, στο μέσο και λίγο προς το τέλος, είρωνας και λίγο μισάνθρωπος. Πιστεύει πολύ στην ειρωνία και στον κυνισμό και πως θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η εκμάθηση τους στα σχολεία. Απαιτεί επίσης λιγότερη διαφθορά στην κοινωνία ή περισσότερες ευκαιρίες να συμμετάσχει σ' αυτήν. Ποτέ δε ζήλεψε τον ξένο πλούτο αν δεν ήταν πιο πολλής απ τον δικό του. Διαβεβαιώνει ότι ποτέ δεν είπε ψέμματα όταν η αλήθεια δεν του έκανε κακό και πως ποτέ δεν επεθύμησε τη γυναίκα του πλησίον του αν δεν ήταν ωραιότερη από τη δική του.

Μπλογκάρει από το Νοέμβρη του 2007

Castiel's

Castiel's

Πατησίων και παραμυθιού γωνία..
Νέο blog με στόχο την ψυχαγωγία όσων το διαβάζουν
Περιεχόμενα: Anything comes in mind… Κεντρικό χαρακτήρα θα έχουν τα σχόλια, οι απόψεις και οι τέχνες
Χαρακτηριστικό: Κριτικές ταινιών, μουσικών παραστάσεων, θεάτρων και γενικά όλα τα δρώμενα στον τομέα των εικαστικών
Ύφος: Still ιn progress
Στόχος: Ο απόλυτος blog-οδηγός διασκέδασης σε Λεμεσό και Λευκωσία

Μπλογκάρει από το Μάρτη του 2009

Κριτική...

Κριτική... - Απόστολος Μακρίδης

Κριτική... κινηματογράφου και θεάτρου από έναν ερασιτέχνη
Αφενός η απουσία από την ελληνοκυπριακή μπλογκόσφαιρα ενός ιστολογίου για την 7η τέχνη και αφετέρου η αγάπη μου για τον κινηματογράφο και το θέατρο με ώθησαν στη δημιουργία της δικής μου γωνιάς. Στόχος μου είναι να παρουσιάζω ταινίες και θεατρικές παραστάσεις που έχω παρακολουθήσει και πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να δουν κι οι υπόλοιποι. Κι όλα αυτά με τη συνοδεία καλής μουσικής.

Μπλογκάρει από τον Φεβρουάριο του 2009

Μαρτίου 13, 2009

Terra Incognita

Terra Incognita

Του αρέσει η καλή μουσική, η καλή παρέα, ο κινηματογράφος και η εξοχή, πράγματα ουσιαστικά.
Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με το blogging και ευελπιστεί μια μέρα η πόλη που γεννήθηκε να πάψει να είναι ο κ*λος της Κύπρου, πράγμα δύσκολο.
Ζει στο Ην. Βασίλειο τα τελευταία 7 χρόνια λόγω σπουδών και ευελπιστεί ότι εν θα του μείνει η τάτσα όταν επιστρέψει σύντομα στην μεγαλόνησο για δουλειά, πράγμα πολύ πιθανόν.
Είναι Ταύρος στο ζώδιο με ωροσκόπο το φεγγάρι, πράγμα αχρείαστο. Γράφω από το Μάρτη του 08

The ultimate training tips

The ultimate training tips - The Cypriot dude

I have been around fitness for 15 years now as an athlete, physical therapy assistant, and functional trainer.

Μπλογκάρει από το Μάη του 2008

Macondo sunsets

Macondo sunsets - Blackbeard

Εγεννήθηκα στην Κύπρον το 1973 αλλά οι σπουδές τζιαι οι δουλειές εφέραν με στην Αγγλία. Το μπλόγκ μου εν το έχω τζιαι πολλύν τζιαιρόν, τζιαι γράφω το στα Αγγλικά για τους παρέες δακάτω κυρίως. Γράφω ό,τι μου κατεβεί, που πολιτικά σε μάππες τζιαι συνταγές. Αρέσκει μου πολλά η παγκόσμια ιστορία, ειδικά την εποχή των ανακαλύψεων.

Μπλογκάρει από τον Οκτώβρη του 2008

Σταματήστε τη γη να κατεβώ

Σταματήστε τη γη να κατεβώ - Τσαρτελλούι

Όντας ξενιτεμένη για εκπαιδευτικούς λόγους (φοιτήτρια γαρ) και εξαιρετικά αθκιασερή, έψαχνα συχνά πυκνά για τα κυπριακά νέα μέσω του ίντερνετ. Ανακάλυψα λοιπόν τα blogs. Για πολύ καιρό ήμουν μόνο αναγνώστρια. Ώσπου τον Μάιο του 2008 είπα "Ρε μα τζιαι γω μπορώ να το κάμω τούτο". Από τότε γράφω για όσα με προβληματίζουν ή με εντυπωσιάζουν, ασήμαντα πράματα για πολλούς αλλά σημαντικά για το Τσαρτελλούι. Ελπίζω ότι το blogging για μένα δεν θα σταματήσει με το τέλος της φοιτητικής μου ζωής, παρ' όλο που αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει σύντομα (λέγε με δημόσια ελληνική παιδεία).

Μπλογκάρει από το Μάη του 2008

Unshaved bastard

Unshaved bastard

Δεν ήθελα ποτέ να εξωτερικεύσω τα εσώψυχα ενός μπάσταρδου, σε κανένα. Έλα όμως κάπου στο 2006 δεν μπόρεσα να κρυφτώ από το μικρόβιο του blogging.
Εκ τότε προσπαθώ να διατηρήσω τον χαρακτηρα και την προσωπικότητα του blog, τόσο σε θέμα design αλλά και περιεχομένου.
Λίγο socioeconopolitics, λίγο προσωπικά ζητήματα, μερικές πινελιές στην μουσική και στις υπόλοιπες τέχνες.
Αν υπάρχει κάτι που έμαθα απο το Blogging είναι, όσο λιγότερα προσωπικά στοιχεία, τόσο το καλύτερο.

Μπλογ
κάρει από το Νοέμβρη του 2006

Urban Tulip


Urban Tulip

Όλα άρχισαν ένα σχετικά ζεστό βράδι, τις τελευταίες μέρες της Άνοιξης του 2006. Μου είχε καρφωθεί η ιδέα να δημιουργήσω ένα blog, διατηρώντας την ανωνυμία μου και αποκτώντας έτσι μια ελευθερία του κόσμου. Άρχισα να γράφω ότι μου κατέβαινε, κυρίως εκείνα που έβλεπα καθώς βόλταρα στην Λευκωσία αλλά και στις πόλεις του κόσμου. Εξ ου και το όνομα Urban Tulip. Στην πορεία άρχισα να γράφω και αυτά που σκεφτόμουνα, πράγμα που σήμαινε ότι το μισό καιρό τα post ήταν για γέλια και τον άλλο για κλάματα. Αλλά άμα το σκεφτείς, δικό μου blog είναι ότι θέλω κάνω.

Μπλογκάρει από το Μάη του 2006

duke uncensored

duke uncensored - Zappa

Γεννήθηκα στην Αθήνα το σωτήριον έτος 1982. Το 2002 βρέθηκα (μετά από πολλές περιπέτειες) στη να σπουδάζω πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το αντικείμενο μου άρεσε, αλλά έβρισκα μπροστά μου πολλά σκαλωμένα μυαλά, και πολλές δύσκολες καταστάσεις που οφείλονταν, κυρίως, στην αναχρονιστική κυπριακή κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα που επικρατεί στην Κύπρο. Έβρισα, φώναξα, δοκίμασα να κάνω κινήσεις με τους φίλους μου, αλλά ένιωθα λες και πέταγα αυγά στον τοίχο.

Το blog το ξεκίνησα τον Γενάρη του 2006. Ήμουν ο πρώτος Καλαμαράς του ucy που απέκτησε blog (ή ο δεύτερος;), και σίγουρα από τους πρώτους φοιτητές του ucy που μπλόγκαραν. Παράλληλα έχω διατελέσει και διάφορα άλλα πράγματα, τα οποία είτε πήγαν όμορφα (ακτιβιστής, ντουντουκέρης,dj), είτε όχι και τόσο (ραδιοφονικός παραγωγός, συντάκτης της Φυτιτικής).Τώρα θα με βρείτε να γράφω στο Καλειδοσκόπιο ή να κάνω τον Ποπάυ στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Είμαι μέγας κατασκηνωτής, ταξιδευτής και μουσικόφιλος. Στην Κύπρο προπαγάνδιζα την επανάσταση.....ακόμη συνεχίζω...ποια επανάσταση ακριβώς δεν ξέρω, μόνο ξέρω ότι θα πηγαίνω με την Διαρκή Επανάσταση του Τρότσκι στο χέρι

Drapetis


Drapetis

Ελπίζω να συνεισφέρω στην πολιτική συζήτηση γύρω από την λύση του Κυπριακού και την ειρήνη στην Κύπρο.
Παρεμφερή θέματα είναι ο χαρακτήρας του κύπριου, η πορεία μέσα στον ευρωπαϊκό πλέον χώρο και οι όποιες αλλαγές σε κοινωνικό επίπεδο μπορούν να επιτευχθούν

Μπλοκάρει από το Μάρτη του 2008

Αποτελέσματα έρευνας

21 Μάη 2009

Η έρευνα κράτησε 20 μέρες και συμπληρώθηκαν 140 ερωτηματολόγια. Οι γνώμες όσον αφορά την αξιοπιστία παρόμοιων ερευνών μέσω διαδικτύου ποικίλουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για την έρευνα αυτή, όσον και αν στερείται επιστημονικής βάσης, λόγω του μεγάλου μεγέθους του δείγματος σε σχέση με τον πληθυσμό στον οποίο αναφέρεται, μπορεί να λεχθεί με σχετική ασφάλεια ότι είναι ένας καλός καθρέπτης της κυπριακής μπλογκόσφαιρας. Από τα 140 άτομα που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο οι 109 είναι οι μπλόγκερς. Σήμερα θα παραθέσω τα ανεπεξέργαστα στοιχεία που αφορούν και τις 140 συμμετοχές χωρίς σχόλια. Θα προσπαθήσω μέχρι και την Κυριακή να παραθέσω επιμέρους στοιχεία και κυρίως αυτά που αφορούν μόνο τους μπλόγκερς.

Ερ.1 Μπλόγκερ ή όχι;

Είμαι μπλόγκερ 109 / 78%
Δεν είμαι μπλόγκερ 31 / 22%

*****************************************
Ερ.2 Πόσο συχνά διαβάζετε μπλογκς;

Καθημερινά 105 / 75%
3-4 φορές τη βδομάδα 24 / 17%
1-2 φορές τη βδομάδα 7 / 5%
Πιο αραιά 4 / 3%

*****************************************
Ερ.3 Πόσα μπλογκς διαβάζετε;

4-6 μπλογκς 52 / 37%
7-10 μπλογκς 38 / 27%
Περισσότερα 34 / 24%
1-3 μπλογκς 16 / 11%

*****************************************
Ερ.4 Το φύλο σας

Άνδρας 83 / 59%
Γυναίκα 57 / 41%

*****************************************
ΕΡ.5 Το επίπεδο σπουδών σας

Πανεπιστήμιο 66 / 47%
Μεταπτυχιακό 55 / 39%
Γυμνάσιο/Λύκειο 12 / 9%
Κολέγιο 7 / 5%

*****************************************
Ερ.6 Ποια η επαγγελματική σας κατάσταση;

Φοιτητής/τρια 53 / 38%
Ιδιωτικός υπάλληλος 28 / 20%
Δημόσιος υπάλληλος 23 / 16%
Αυτοεργοδοτούμενος/η 10 / 7%
Μαθητής/τρια 6 / 4%
Άλλο 6 / 4%
Άνεργος/η 5 / 4%
Επιχειρηματίας 5 / 4%
Στρατιώτης 2 / 1%
Εισοδηματίας 1 / 1%
Ειδικευόμενος/η 1 / 1%

*****************************************
Ερ.7 Θεωρείτε τα μπλογκς

Χώρο προβληματισμού 116 / 83%
Χώρο επικοινωνίας 93 / 66%
Πηγή πληροφόρησης 92 / 66%
Χώρο ψυχαγωγίας 86 / 61%
Χώρο ενημέρωσης 79 / 56%
Χώρο εκτόνωσης 75 / 54%
Χώρο παραγωγής πολιτισμού 53 / 38%
Άλλο 16 / 11%

*****************************************
ΕΡ.8 Πιστεύετε ότι τα μπλογκς έχουν τη δύναμη να αλλάξουν το κοινωνικοπολιτικό σκηνικό της χώρας μας;

Ναι, αρκετά 62 / 44%
Ελάχιστα 57 / 41%
Ναι, πάρα πολύ 15 / 11%
Όχι, καθόλου 6 / 4%

*****************************************
ΕΡ.9 Πόσο ικανοποιημένοι/ες είστε με το περιεχόμενο των blogs στην Κύπρο;

Αρκετά ικανοποιημένος/η 81 / 58%
Λίγο ικανοποιημένος/η 32 / 25%
Πολύ ικανοποιημένος/η 19 / 14%
Καθόλου ικανοποιημένος/η 5 / 4%

*****************************************
ΕΡ.10 Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η εξέλιξη των μπλογκς στο μέλλον;

Θα μπορούν να προκαλούν μαζικές κινητοποιήσεις για πιθανά προβλήματα 56 / 40%
Θα παραμείνουν ως έχουν σήμερα 52 / 37%
Θα είναι το κύριο μέσο αντικειμενικής ενημέρωσης 21 / 15%
Θα εξυπηρετούν κυρίως διαφημιστικούς σκοπούς 7 / 5%
Θα πάψουν να υπάρχουν 4 / 3%

******************************************

Τα σχόλια δικά σας!

Ανακαίνιση

Φίλοι μπλόγκερς και λοιποί επισκέπτες. Το μπλογκ πέτυχε τον αρχικό του στόχο. Δημιουργήθηκε χωρίς κανένα προγραμματισμό, απλά και μόνο με την φιλοδοξία να καλύψει την ανάγκη συγκέντρωσης της δραστηριότητας των Κύπριων μπλόγκερς. Καθημερινά πάρα πολλοί επισκέπτες κάνουν τη βόλτα τους για να ενημερωθούν για τις νέες αναρτήσεις αλλά και για να ανακαλύψουν ότι σε καθημερινή βάση προσθέτονται νέα μπλογκς στους συναθροιστές. Τα στατιστικά είναι αδιάψευστη απόδειξη της κίνησης στο μπλογκ. Με κατά μέσο όρο 184 unique visitors την ημέρα στις πρώτες 25 μέρες της λειτουργίας του, και με ανοδική τάση, δείχνει ότι κατάφερε το στόχο του.Ο επόμενος στόχος είναι η αντικατάσταση του τεράστιου ποστ με τα προφίλς των μπλόγκερς, από ένα ποστ για τον κάθε μπλόγκερ και προσθήκη σχετικού αλφαβητικού ευρετηρίου στο πλευρό. Έτσι δεν θα υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος του προφίλ και αν θέλει ο Ανευ Ορίων μπορεί να γράψει κι' άλλα για τη μπλογκοαφεντομουτσουνάρα του :) Η υλοποίηση θα πάρει χρόνο και εν το μεταξύ το ποστ με τα προφίλ δεν θα ανανεώνεται. Όλα τα νέα προφίλ θα γίνονται αμέσως ποστ. Σπεύσατε όσοι δεν στείλατε προφίλ!. Προς το παρόν δεν θα υπάρχει συγκεκριμένη σειρά. Στο τέλος της διαδικασίας θα προσπαθήσω με κάποια τρικς να βάλω τα ποστς με αλφαβητική σειρά. Δύο επιπρόσθετα πλεονεκτήματα, είναι ότι θα μπορεί κάποιος να βρει συγκεκριμένο προφίλ από το πεδίο αναζήτησης και επίσης να αφήσει σχόλιο στο κάθε προφίλ.

Επίσης μη ξαφνιαστείτε αν δε βρίσκετε το μπλογκ σας στη στήλη που βρισκόταν. Σίγουρα θα είναι στην άλλη. Ευτυχώς που ο μπλόγκερ δεν σταματά τη προσθήκη νέων μετά τα 100 όπως λέει. Μέχρι τώρα έχουμε 110 εκ δεξιών και 101 εξ ευωνύμων. Ελπίζω να μην αλλάξουν τα πράγματα και να προσθέτουμε απερίσπαστα.

Με ένα πρόχειρο απολογισμό βρίσκω ότι περίπου 20 μπλόγκερς κάνουν νέες αναρτήσεις κάθε μέρα. Πλούσια τα ελέη του χώρου. Θέματα για όλα τα γούστα που διασφαλίζουν ενδιαφέρουσα, ευχάριστη και δημιουργική παραμονή κάποιου στο χώρο της μπλογκόσφαιρας για όσο χρόνο επιθυμεί.

Πάνω από 60 μπλόγκερς τοποθέτησαν λινκ στο μπλογκ τους που παραπέμπει εδώ. Αυτό δείχνει την εκτίμηση για τη δουλειά που επιτελεί το "Κυπριακά μπλογκς" και τους ευχαριστώ.

Συγχωρέστε μου τη σχετική ακαταστασία που πιθανόν να παρατηρηθεί. Πάμε για ακόμα καλύτερα.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: Τα πρώτα 10 ποστς με προφίλ αναρτήθηκαν. Έπεται η συνέχεια...

Εκδήλωση ενάντια στη βία στη Λεμεσό


Σάββατο 11 Απρίλη στο ανατολικό άκρο του μόλου στη Λεμεσό! Θα είμαστε όλοι εκεί!

6 Απρίλη 2009

"Αγανάκτηση στα blogs". Τα blogs πιάνουν τόπο!

Αναδημοσιεύω από το On Air - Κύπρος Αέρινη το σημερινό ρεπορτάζ του Πολίτη σε σχέση με τις αντιδράσεις των Κυπρίων μπλόγκερς στην αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τους 10 βασανιστές αστυνομικούς.

Παράλληλα μείνετε στο ακουστικό σας. Η πρωτοβουλία της Ψυχίας για οικονομική ενίσχυση της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκάλεσε το ενδιαφέρον ιδιωτικού καναλιού. Θα σας ενημερώνουμε σχετικά

Αγανάκτηση στα blogs

Με οργισμένα κείμενα διαμαρτύρονται για την απόφαση
Με οργή κι απογοήτευση υποδέχθηκαν τα κυπριακά blogs την είδηση της αθώωσης των δέκα αστυνομικών.
Κατηγορούν Δικαιοσύνη, Αστυνομία και Βουλή και καλούν σε διαμαρτυρία
Οργή, αγανάκτηση κι απογοήτευση κυριαρχεί από το μεσημέρι της Πέμπτης στα περισσότερα κυπριακά blogs, μετά την αθωωτική απόφαση του Κακουργιοδικείου για την υπόθεση του ξυλοδαρμού των δύο φοιτητών.
Γράφοντας από την Κύπρο και το εξωτερικό, αρκετοί bloggers καλούν τον κόσμο σε εξέγερση και εκφράζουν αποτροπιασμό όχι μόνο για τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία, αλλά και για τη Βουλή και το κοινωνικό σύστημα.
«Κράτος Μπανανίας», «κράτος τρομοκρατίας» ή «βαθύ κράτος», το πολιτικό σύστημα προκαλεί την οργισμένη αντίδραση αρκετών.
«Αίσχος, ντροπή για την απόφαση αθώωσης των 10 αστυνομικών που εσπάσαν στο ξύλο τους φοιτητές. Συνιστά ανεπανόρθωτο πλήγμα στην εικόνα της αστικής δημοκρατίας τζαι της τάχα ευνομούμενης πολιτείας της. Αν τούτον εσυνέβαινεν σε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, θα είχαμεν εξέγερση», γράφει ο Gregoris (http://nekatomata.blogspot.com/).
«Πόσο πιο χαμηλά, πλέον, μπορεί να πέσει αυτή η χώρα; Κράτος μπανανίας, κράτος τρομοκρατίας όπου ο κάθε Άαστυνομικός Ά δέρνει και απειλεί όποτε και όποιους θέλει...», σχολιάζει το Cyprus Politics (http://cypruspolitics.blogspot.com/).
«Ψευδοδικαστήριο»για «Μπανανία ή/και ζούγκλα» κάνει λόγο και το grxhome.blogspot.com, που αναφέρεται πάντως και στο αίσθημα ανασφάλειας που κυριαρχεί μετά την απόφαση: «Η μια δράση φέρνει την άλλη, η ατιμωρησία γεννά τη συμπεριφορά. Και τελικά γεννάται το ερώτημα ποιος θα προστατεύσει τον πολίτη από τους έκπτωτους προστάτες του;». «Που τωρά τζαι δα όποιος πηαίννει δικαστήριο για οποιοδήποτε λόγο απλά να μεν αναγνωρίζει την εξουσία του δικαστηρίου. Γιατί ζούμε σε ένα ψευδοκράτος τζαι τούτο που έγινε σήμερα αποδεικνύει το (ξανά)», σχολιάζει το http://xarontas.blogspot.com/.
Ερωτήματα για την απόφαση των δικαστών να μην λάβουν υπόψη το βίντεο, διότι δεν προσήλθε στη δίκη ο παραγωγός του, απευθύνει το http://foukou.blogspot.com: «Αν ΕΣΥ έβλεπες τους 10 αστυνομικούς να ασκούν τόση βία πάνω σε δύο άτομα δεμένα με χειροπέδες, θα έβγαινες επώνυμα να μαρτυρήσεις εναντίον τους για να τους κάτσεις μέσα για κάμποσα χρόνια και να τους καταστρέψεις τη ζωή και την καριέρα τους (όπως ακριβώς θα τους άξιζε); Ήθελα να γράψω κι άλλα, αλλά φοβάμαι για τη σωματική μου ακεραιότητα. Φαίνεται ότι σε αυτό τον τόπο ο καθένας μπορεί να δέρνει όποιον γουστάρει και όσο γουστάρει χωρίς να τιμωρείται».
Πιο κυνικό το blog «Πού σου νέφκω, πού πάεις;» (http://pousounefkopoupaeis.blogspot.com): «Δικαστές - Φτου! Βουλευτές νομοθέτες - Φτου! Ηγεσία της Αστυνομίας - Φτου!»,
και μια προειδοποίηση από τις Σιντριμολογίες (http://sintrimologies.blogspot.com): «...Ένα μπράβο στην κυπριακή δικαιοσύνη και μια θερμή έκκληση: Προσέχετε. Έξω κυκλοφορεί Αστυνομία».«Σιωπή=συγκατάθεση»
Στην πλειοψηφία τους, τα blogs καλούν τον κόσμο να προβεί σε διαμαρτυρίες, καταδικάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου.
«Η σιωπή αυτής της κοινωνίας αθωώνει τα οπλισμένα χέρια της αστυνομίας. Αν περάσει τούτο χωρίς καμία αντίδραση, εν να αφομοιωθεί, ενισχύοντας τον εξουσιαστικό ρόλο της αστυνομίας», σημειώνει το mavra-ftera.blogspot.com.
«Θα ήθελα να βρισκόμουν στην Κύπρο τέτοιες μέρες. Από εδώ που είμαι το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πω Άντροπή. Α και να σας παρακαλέσω να σηκωθείτε από το γραφείο σας» γράφει ο Γιώργος Ιορδάνου (http://www.iordanou.org). «Σταματάτε ούλλοι να δουλεύετε! Τούτο που έγινε με το Κακουργιοδικείο εν πρέπει να περάσει έτσι» προσθέτει το ombion.blogspot.com.
«Μόνο ο κόσμος, η κοινωνία μπορεί να τους σταματήσει! Σιωπή ίσον συγκατάθεση! Πρέπει να δράσουμε άμεσα!», αναφέρει στο blog της η Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό (http://youthagainstnationalism.wordpress.com/).
«Εφκάλαμεν νάμιν. Τούτον έχω να πω. Διερωτούμαι λοιπόν, τούτα ούλλα πρέπει να συνεχίζουμεν να τα ανεχούμαστεν;», γράφει το dj-vibrates.blogspot.com για να προσθέσει το rocknsane.wordpress.com: «Η Κύπρος εν έχει υπόθεση. Έχουμε μόνο το υπό τζαι διεκδικούμε σε ούλλα θέση. Πατρίδα μου είναι εκεί που μίσησα και με μισήσαν περισσότερο απ΄ οπουδήποτε αλλού».
Εξάλλου, αρκετοί παραλληλίζουν την ιστορία με τα Δεκεμβριανά της Αθήνας, κάνοντας λόγο για ανάλογα επεισόδια.
«Εξοργιστικό! Τι ακολουθεί μετά; Οι εξεγέρσεις στην Ελλάδα έδωσαν την απάντηση πριν λίγους μήνες», γράφει το aroomtobreathin.blogspot.com.
«Τους αθώωσαν! Aίσχος! Μια δικαστική απόφαση που θα πυρπολούσε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα!», σχολιάζει το http://cyonair.blogspot.com/.

ΧΡΥΣΤΑ ΝΤΖΑΝΗ

ΠΟΛΙΤΗΣ:21/03/2009, σελ. 22
www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=860895&-V=articles&-p

21/3/09

Bloggers action

Update Τα πιο κάτω γράφτηκαν χτες το πρωί. Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου 45 μπλογκς έκαναν αναρτήσεις σχετικές με το θέμα. Θα τα βρείτε όλα στους συναθροιστές

Bloggers action 1
Tα πιο κάτω κυπριακά μπλογκς ασχολούνται με το θέμα της αθώωσης των 10 βασανιστών αστυνομικών συμμετέχοντας στη γενική κατακραυγή. Προσθέστε και τη δική σας φωνή!

http://dj-vibrates.blogspot.com/2009/03/blog-post_19.html
http://mavra-ftera.blogspot.com/2009/03/blog-post_19.html
http://foukou.blogspot.com/2009/03/blog-post_19.html
http://rocknsane.wordpress.com/2009/03/19/we-have-no-case/
http://cyonair.blogspot.com/2009/03/blog-post_19.html
http://sintrimologies.blogspot.com/2009/03/blog-post_4311.html
http://pousounefkopoupaeis.blogspot.com/2009/03/blog-post_19.html
http://kaiydatwn.blogspot.com/2009/03/blog-post_4719.html
http://osr55.wordpress.com/2008/06/25/69/
http://adakiprus.blogspot.com/2009/03/blog-post_19.html
http://ombion.blogspot.com/2009/03/this-is-not-document-what-is-then.html
http://hlithioagrino.blogspot.com/2009/03/blog-post_19.html

21/3/09

Δοκησισοφίες και εμπάθειες

Λεμεσός 12 Μάη 2009

Η μπλογκόσφαιρα είναι πάνω απ’ όλα ήθος!


Ναι, είναι και διάλογος και επικοινωνία και πληροφόρηση και πολιτισμός και πλάκες και τσιόφτες και άλλα τόσα. Η μπλογκόσφαιρα είναι χώρος που ο καθένας ανεμπόδιστα βγαίνει και λέει το μακρύ του και το κοντό του. Αλλά πάνω απ' όλα ήθος!

Η μπλογκόσφαιρα σε διεθνές επίπεδο έχει να δώσει δείγματα κινητοποιήσεων που θα ζήλευαν ακόμα και οργανωμένα κόμματα. Η πιο μεγαλειώδης παρέμβαση των μπλόγκερς στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα ήταν η μαζική υποστήριξη τους προς τον Μπάρακ Ομπάμα στις πρόσφατες εκλογές στις ΗΠΑ. Σε πάρα πολλές χώρες πολλοί κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες βρίσκουν σημαντικό στήριγμα από τους μπλόγκερς.

Βέβαια είναι και αυτοί που δεν τους ενδιαφέρει καθόλου ο κοινωνικός, ο πολιτικός ή ο όποιος ρόλος της μπλογκόσφαιρας. Την θεωρούν σαν χώρο που δρουν εντελώς ανεξάρτητα ή μοναχικά ή με τη στενή διαδικτυακή τους παρέα. Γούστο τους και καπέλο τους.

Είναι βέβαια και εκείνοι οι οποίοι ενώ ζητούν «απλά να μας αφήσουν ήσυχους να έχουμε τα σε δημόσια θέα ημερολόγια μας» δεν χάνουν ευκαιρία να επιτίθενται σε όποιο δεν τους γουστάρει. Διεκδικούν βέβαια για τον εαυτό τους το δικαίωμα να έχουν γνώμη επί παντός επιστητού, χαρακτηρίζουντας τους μπλόγκερς και ανεβάζοντας προφίλ τα οποία σε στυλ σάτιρας στολίζουν όσους δεν γουστάρουν. Τρανό παράδειγμα η κυρία Δοκησίσοφη η οποία κατ’ επανάληψη και χωρίς καμιά αφορμή κάνει επίθεση στο «Κυπριακά μπλογκς» και προσωπικά στο διαχειριστή του. Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα από το ποστ της:


γ) Δεν σας τα έλεγα εγώ για το σκοπό του "κυπριακά μπλογκς" (στο οποίο σπεύσατε όλοι να γραφτείτε και να πάρετε δωροκάρτα με δωρεάν διαφημιστικό χρόνο); Λουστείτε τώρα προπαγάνδα με εσάς να τους δίνετε την εξουσία του αρχηγού ώστε να μιλούν εκ μέρους σας!
δ) Γιατί πρέπει να είμαστε ή υπέρ ή εναντίον της ιδεολογίας των αυτοχρισμένων ( ή αυτογρισμένων) "διαχειριστών της κυπριακής μπλογκόσφαιρας"; Δεν γίνεται απλά να μας αφήσουν ήσυχους να έχουμε τα σε δημόσια θέα ημερολόγια μας, όπως όλοι οι μπλόγκερς του κόσμου; Αν θέλαμε τέτοιες ιστορίες, δεν θα ψάχναμε διέξοδο στο μπλόγκιγκ, θα ανοίγαμε απλά την τηλεόραση και θα απολαμβάναμε την κυβερνητική προπαγάνδα και ιδεολογία με διαφημιστικά διαλείμματα για κατούρημα.

Το «Κυπριακά μπλογκς» είναι κατ’ ουσία συναθροιστής και όχι μπλογκ. Απλά χρησιμοποιεί τη τεχνολογία που παρέχει ο blogger για να μαζεύει όλα τα γνωστά στο διαχειριστή Κυπριακά ιστολόγια χωρίς ΚΑΝΕΝΑ αποκλεισμό. Η μόνη «διάκριση» είναι ότι στην αριστερή στήλη μπαίνουν περισσότερο ιστολόγια πολιτικοκοινωνικού περιεχομένου και όλα τα υπόλοιπα στη δεξιά.

Οι στόχοι του μπλογκ τέθηκαν ξεκάθαρα τόσο στις σχετικές αρχικές αναρτήσεις όσο και στο e-mail που έστειλα αδιακρίτως σε όλους τους μπλόγκερς που κατάφερα να βρω τη διεύθυνση τους.


Η πληθώρα συγχαρητηρίων μηνυμάτων που έλαβα στο inbox μου αποδείκνυαν από τη πρώτη στιγμή ότι ο συναθροιστής είναι κάτι χρήσιμο για τους διαβάτες της μπλογκόσφαιρας. Δεν πήρα ΟΥΤΕ ΕΝΑ αρνητικό μήνυμα! Ούτε από τη κυρία Δοκησίσοφη, η οποία όχι μόνο δεν μου ζήτησε να διαγράψω το μπλογκ της αλλά είμαι σίγουρος ότι κάνει αρκετές φορές την ημέρα τη βόλτα της από δω για να δει τι νέο υπάρχει.

Καλώ όποιον ή όποια μπλόγκερ διαισθάνθηκε έστω, ότι το παίζω «αρχηγός» ή «διαχειριστής» της μπλογκόσφαιρας να βγει και να το πει επώνυμα στα σχόλια.

Καλώ όποιον ή όποια διαισθάνθηκε έστω, την ελάχιστη αντιδημοκρατική συμπεριφορά ή έλλειψη σεβασμού εκ μέρους μου στη προσπάθεια να στήσω το «Κυπριακά μπλογκς» ή στη συνέχεια να το πει επώνυμα στα σχόλια.

Καλώ τη κυρία Δοκησίσοφη να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της και να με αφήσει ήσυχο. Η ενασχόληση της μαζί μου από τότε που αποφάσισα να την αγνοήσω για λόγους που δεν αφορούν τη παρούσα ανάρτηση έχει καταντήσει ενοχλητική. Ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα της διερωτάται «Δεν γίνεται απλά να μας αφήσουν ήσυχους να έχουμε τα σε δημόσια θέα ημερολόγια μας, όπως όλοι οι μπλόγκερς του κόσμου;» η ίδια δεν λέει να με αφήσει ήσυχο.


Η παρούσα ανάρτηση γράφτηκε για να μη θεωρηθεί ότι αποφεύγω να απαντήσω επειδή έχω κάτι εις βάρος μου. Κρίνοντας από το παρελθόν, πιστεύω ότι η ανάρτηση αυτή ίσως δώσει έναυσμα στη κυρία Δοκησίσοφη να ξαναρχίσει ένα εφ’ όλης της ύλης πόλεμο εναντίον μου. Οι πιο παλιοί θυμούνται. Δεσμεύομαι ότι δεν θα την ακολουθήσω!

Το «Κυπριακά μπλογκς» ήρθε, θα μείνει και θα αναβαθμιστεί κόντρα στις δοκησισοφίες της συγκεκριμένης κυρίας. Οι 250-300 καθημερινοί επισκέπτες του δείχνουν ότι έχει ρόλο.

Με τα υπόλοιπα που αναφέρει στην ανάρτηση της δεν θα ασχοληθώ. Ας τα κρίνει ο καθένας.

Η μπλογκόσφαιρα είναι πάνω απ’ όλα ήθος!

Μαρτίου 07, 2009

Νέα στατιστικά και κάποιες νουθεσίες

Update: Τα μπλογκς έφτασαν τα 200! Αν το δικό σας δεν συμπεριλαμβάνεται, μην ντραπείτε να μου το πείτε. Σήμερα ανακάλυψα ότι είχα ξεχάσει τον Λέφτυ. Μήπως ξέχασα κι' άλλους;

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Κατάφερα και εξαφάνισα το προηγούμενο ποστ. Δυστυχώς χάθηκαν και τα σχόλια μαζί και πραγματικά λυπάμαι. (Wow, τα σχόλια τελικά παρέμειναν!)

Το ξενοδοχείο των μπλογκερς όπως το αποκάλεσε κάποιος φιλοξενεί ήδη 197 μπλογκς
και 71 προφίλς. Έχει 50 δηλωμένους αναγνώστες, (ανωτέρω), και περίπου 50 μπλογκς έβαλαν σύνδεσμο στο μπλογκ τους που παραπέμπει εδώ.

Επιτρέψτε μου κάποιες σκέψεις

Το "Κυπριακά μπλογκς" απέδειξε το δυναμισμό της Κυπριακής μπλογκόσφαιρας που υποψιαζόμουν. Η συνεύρεση μας από μόνη της θα δώσει νέα ώθηση τόσο στη ποσότητα όσο και στη ποιότητα αλλά και τη πυκνότητα των αναρτήσεων.

Σαν μεγαλύτερος, χαίρομαι την παρουσία εδώ όλων αυτών των νέων της πατρίδας μου. Η παρουσία τους εδώ αποδεικνύει ότι η κοινωνία τους αδικεί όταν απαξιώνει τόσο εύκολα τη νέα γενιά.

Θέλουμε δε θέλουμε, η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων μέσω του διαδικτύου θα επεκτείνεται συνεχώς. Μοιραία και ο ρόλος των μπλογκ θα μεγαλώνει. Η προοδευτικότητα των παιδιών που ονειρεύονται, που λέει και ο Ασερας, είναι δεδομένη. Ανεβάστε τη ποιότητα των αναρτήσεων μας. Σεβαστείτε απόλυτα τον αναγνώστη αλλά πάνω απ' όλα τον εαυτό σας και δεν έχω αμφιβολία ότι πολύ πριν μπορεί να υπολογίζει ο καθένας μας, τα μπλογκς θα αποκτήσουν λόγο και ρόλο στα κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά μας δρώμενα.

Το ήθος των μπλόγκερς είναι άλλο ένα σημείο αναφοράς. Καμιά σχέση δεν έχει με τα διάφορα φόρουμς όπου ο διαγωνισμός της μεγαλύτερης βρισιάς και προσβολής είναι σε πρώτη ζήτηση. Ο άγραφος κανόνας του σεβασμού στην αντίθετη άποψη κυριάρχησε από μόνος του. Χωρίς να τον επιβάλει κανείς.

Η πατρίδα μας έχει ανάγκη νέους ανθρώπους με κριτική σκέψη και δυνατότητα παραγωγής ιδεών αλλά και νέας γνώσης. Από δω μπορούν να ξεπηδήσουν πολλοί τέτοιοι. Καλή συνέχεια σε όλους!


Recent Posts

Powered by Blogger Tutorials

Κάνε γνωστή την παρουσία σου

Παροπλισμένα μπλογκς (105)